En marxa les obres dels camins escolars segurs a Buenos Aires i Camí Fondo

Categories General

Les obres dels camins escolars segurs dels barris de Buenos Aires i Camí Fondo han començat aquesta setmana i duraran fins a final de mes. La ruta permetrà als alumnes dels centres Juan Ramon Jiménez, Vicente Aleixandre i José Echegaray anar a classe a peu o en bicicleta, de forma segura i ordenada, tot fomentant l’activitat física diària.

Després que el passat 21 de setembre s’inaugurés el primer camí escolar segur de Martorell al barri de La Vila , l’Ajuntament ha posat fil a l’agulla per seguir estenent la proposta a la resta de barris amb centres educatius. Així, aquest dilluns s’han iniciat els treballs a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals, davant la Llar d’Infants Les Torretes, entre els carrers de Gelida i de Castellví de Rosanes.

En aquest punt, segons explica l’alcalde Xavier Fonollosa, s’està eixamplant la vorera de la illeta on s’ubica la parada d’autobús, per oferir més visibilitat a l’hora de creuar la carretera. A més, s’hi habilitaran nous passos de vianants cap a la llar d’infants i cap al Centre Cultural.

Al llarg del camí, es milloraran les cruïlles viaries a l’entorn de les escoles, es pintaran 12 passos de vianants i s’inclouran pictogrames per a l’accessibilitat cognitiva, així com senyalització horitzontal a la calçada.

Fonollosa avança que s’hi habilitaran dos punts de trobada que permetran iniciar el recorregut del camí escolar senyalitzat a peu fins a les escoles. El punt de trobada és un espai de reunió per als infants, delimitat amb pintura, amb un banc per seure i il·luminat adequadament.

A més, es crearà un tram d’aparcament senyalitzat anomenat “peto i adéu”, situat al costat de cada punt de trobada que permetrà als pares i mares deixar els infants i acomiadar-se sense haver d’aparcar.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Es preveu també la col·locació d’un tòtem informatiu amb el mapa del camí al costat del Centre Cultural, a la plaça Lluis Rigalt i a la plaça de la Rosa dels Vents.

El camí escolar disposarà de senyalització horitzontal amb el logotip , enganxines per identificar els espais i la col·laboració de comerços “amics” que faran un cop de mà als infants en cas necessari.

Fonollosa recorda que els camins escolars segurs també es faran per arribar a l’Escola Mercè Rodoreda i Lola Anglada.

Font: En marxa les obres dels camins escolars segurs a Buenos Aires i Camí Fondo