Zones d’ombra al Parc Fluvial, idea més votada als Pressupostos Participatius

Categories General

La creació de zones d’ombra al Parc Fluvial de l’Anoia ha estat la proposta més votada als Pressupostos Participatius generals de 2021 que organitza l’Ajuntament de Martorell. Enguany, la cita ha congregat 24 propostes finals, de ciutadania i entitats, per a ser sotmeses a votació. En total s’han emès 1.421 vots, un 6,6% del cens de votants.

Aquestes xifres “són uns pocs vots menys que l’edició anterior, quan en vam tenir 1.555 i un 7,3%, i en fem una valoració positiva”, destaca la regidora de Participació de l’Ajuntament, Belén Leiva, qui raona que “potser la gent ha perdut una mica el costum de votar després de l’aturada de l’any passat, i que el procediment s’ha fet en època diferent”.

Tot i així, en destaca l’aspecte qualitatiu: “Hem aconseguit un espectre de votants molt més transversal”, ja que s’ha dinamitzat el vot de col·lectius que poden tenir més dificultat per participar-hi: els alumnes dels cursos de català per a nouvinguts; de l’Escola d’Adults; del Pla de Transició al Treball (PTT) i del personal del Centre Especial de Treball (CET).

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

Enguany es van presentar 65 candidates -52 de persones individuals, 12 d’entitats i una d’una institució-. D’aquestes, 32 van superar la segona fase de valoració i validació que, en fusionar-se per afinitat, van acabar sent 24 candidates finals.

“Algunes s’han descartat perquè són accions que el govern ja fa o té previst fer”, diu la regidora, per a qui “hi ha hagut bones propostes i han estat ben rebudes per la ciutadania”.

Les més votades

La creació de zones d’ombra al Parc Fluvial de l’Anoia ha estat la més valorada, amb 656 vots. És obra de Juanjo Poo, un veí del barri Font de la Mina que ja havia votat als Pressupostos d’anteriors ocasions, però que mai abans havia presentat una idea. De fet, en va presentar dues, ja que també va proposar la il·luminació dels passos de vianants.

Juanjo Poo, autor de la proposta més votada

La segona proposta més votada va ser l”Estudi per crear l’Anella Verda de Martorell’ d’Albert Ortiz -584 vots-, seguida dels ‘Equips informàtics per als Esplais de la Gent Gran’ dels propis esplais -492-, la ‘Piscina d’aigua salada per a Martorell’ proposada per Lídia Torras -491- o la ‘Il·luminació dels passos de vianants’ de Juanjo Poo, amb 487 vots.

Leiva explica que a més de la guanyadora, també es realitzaran les propostes següents en vots, un cop valorada cada quantia i fins arribar al topall de 150.000 euros.

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

Per a Juanjo Poo, és una satisfacció saber que es durà a terme. “Fa pensar coses pel poble i són una eina molt encertada, en la que els veïns fan propostes per millorar i veuen que donen resultats. Animo tothom que segueixi proposant i votant”.

Juanjo Poo, autor de la proposta més votada

D’altra banda, resten encara per definir els Pressupostos Participatius dels Infants i dels Adolescents. La regidoria i les coordinadores pedagògiques dels centres van acordar que el procés es farà entre el desembre d’enguany i el març de 2022, i que les dues propostes més votades de cada procés seran les que es portin a terme amb càrrec als Pressupostos Participatius 2021 i 2022. Així serà possible recuperar el calendari habitual de cara al curs 2022-23.

Font: Zones d’ombra al Parc Fluvial, idea més votada als Pressupostos Participatius