Es convoca l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

Categories General

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat (Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires) posen en marxa l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, dins el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa ‘. L’objectiu és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori i difondre la cultura emprenedora entre els joves de la comarca.

En aquesta nova edició, es reformulen les categories per adaptar el concurs a la situació excepcional generada per la crisi sanitària. “Els cinc premis habituals es converteixen en tres grans categories: ‘Millor empresa creada a partir de l’any 2019’, ‘Millor empresa reconvertida davant la COVID-19’ i ‘Millor idea jove de negoci’. Hem cregut que, davant els nous reptes generats per la situació de pandèmia, calia reconèixer als qui s’han atrevit a obrir el seu negoci o l’han reconvertit de forma creativa aconseguint beneficis”.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica Ajuntament de Martorell

El concurs vol unir esforços per acompanyar empreses i persones emprenedores, contribuint a la seva recuperació i consolidació. També potenciar l’esperit emprenedor dels i les estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca. El certamen busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials.

Categories i premis

-‘Millor empresa creada a partir de l’any 2019’: Premi de 3.000 euros pel guanyador, de 1.000 euros pel segon classificat i 500 euros pel tercer classificat. Es valorarà la originalitat de la idea de negoci, la utilització d’elements innovadors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

-‘Millor empresa reconvertida davant la COVID-19’: Premi de 3.000 euros pel guanyador, de 1.000 euros pel segon classificat i 500 euros pel tercer classificat. Es valorarà la trajectòria de l’empresa, les accions realitzades per a l’adaptació dels seus productes o serveis a la nova situació de mercat, tenint en compte la utilització d’elements innovadors i diferencials de la competència, les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

-‘Millor idea jove de negoci’: Premi de 2.250 euros repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants. A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia del Baix Llobregat Nord. Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes es podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logotip de l’empresa i la viabilitat tècnica.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica Ajuntament de Martorell

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria. Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

Requisits i inscripcions

El termini de presentació de les candidatures s’iniciarà l’11 de gener de 2021 i romandrà obert fins al 15 de març, als serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments participants. En el cas de Martorell, al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner.

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors.

Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents, sigui online o presencialment amb cita prèvia (els ajuntaments que ho ofereixen).

Els centres de serveis a les empreses revisaran la documentació presentada per registre i si s’hi observen defectes o bé omissions, podran donar un termini de 10 dies hàbils per aportar la documentació correcta. Els tècnics assessors de cadascuna de les entitats organitzadores poden orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte. Les persones interessades en aquest assessorament han d’adreçar-se al tècnic del seu municipi.

Més informació

Font: Es convoca l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord