Es presenta ‘La Universitat de l’Experiència’, cicle per apropar el coneixement a la gent gran

Categories General

Aquest passat dimarts es va celebrar la primera sessió informativa del futur projecte ‘La Universitat de l’Experiència’. Es tracta d’una iniciativa gestada i pensada per a Martorell que impulsen l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (Afopa), A12 Estudis i la Universitat Ramon Llull. Consisteix en un programa de xerrades multidisciplinars, de nivell universitari però adaptades a tothom, que van dirigides, principalment, a persones més grans de 50 anys.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Gent Gran, Cristina Dalmau, van donar la benvinguda als participants en una sessió en línia celebrada ahir dimarts, la primera de les tres previstes. La va conduir el músic, professor d’Història de la Música i locutor a Catalunya Ràdio Joan Vives i la van seguir prop de 50 persones des dels seus domicilis particulars i des dels Esplais de la Gent Gran de Martorell.

La presidenta d’Afopa, Muntsa Lamúa Cassú, valorava que la sessió havia anat molt bé “en tractar-se d’una experiència molt nova a Martorell i amb gent que sovint no està molt avessada en qüestions tecnològiques”.

Muntsa Lamúa, presidenta d’Afopa

La Universitat de l’Experiència és una programació de xerrades, conferències i seminaris setmanals -en línia o presencial, segons les circumstàncies del moment-, d’1 hora i 45 minuts de durada, previstes per tots els dimarts a partir de les 17:30h. Va especialment adreçada a persones majors de 50 anys, però tal i com explica Lamúa, “hi pot participar qualsevol major de 18 anys”.

Afegeix que “s’hi tractaran temàtiques molt variades: història, medi ambient, cinema o filosofia. Sempre amb especialistes en el tema, professors acreditats, per donar un servei de nivell universitari, però fet des d’un punt de vista entenedor i adaptat als participants”.

Muntsa Lamúa, presidenta d’Afopa

La segona sessió informativa la farà la restauradora i gastrònoma Carme Ruscalleda el 29 de setembre a les 17.30h, i es titula ‘Som hereus d’una cultura culinària excepcional!: estimem-la i practiquem-la!’. La darrera serà el 13 d’octubre a la mateixa hora, amb el Doctor en Filosofia i professor emèrit de la UdG Joan Manuel del Pozo, sota el títol ‘El camí de la felicitat o la felicitat del camí’. Per a inscriure’s a una de les sessions o al propi projecte -que encara no té data marcada d’inici-, cal dirigir-se al correu a12@blanquerna.url.edu o bé trucar al telèfon 93 439 94 59.

 

La iniciativa neix de les Aules d’Extensió Universitària, creades a Catalunya als anys 80 del segle passat per acollir persones amb interès d’obtenir nous coneixements. A dia d’avui és una xarxa de 57 punts, un dels quals Martorell, que hi participa des de la Unitat Gent Gran Activa, impulsada per l’Ajuntament des de fa tres anys.

Font: Es presenta ‘La Universitat de l’Experiència’, cicle per apropar el coneixement a la gent gran