Neix un curs en línia per aproximar tots els públics a la vida i obra de Francesc Pujols

Categories General

La Fundació Francesc Pujols vol aproximar la figura i el pensament del filòsof martorellenc Francesc Pujols a tots els públics. Per això, organitza un curs en línia titulat ‘Qui era Francesc Pujols’, de vuit sessions entre el 14 d’octubre i el 2 de desembre, cada dimecres al vespre. Anirà a càrrec del Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona Joan Cuscó i Clarasó.

El curs, d’aproximació als conceptes bàsics de Francesc Pujols, -vida, obra i època- constarà de 8 sesions, que se celebraran els dimecres de 19.00 a 20.30h. El preu de la inscripció és de 50 euros, i es pot fer des d’ara i fins el 7 d’octubre, com a data límit, enviant un correu electrònic a adm@fundacio-francescpujols.cat. Les places són limitades.

La patrona de la Fundació, Assumpta Clopas, explica que “el curs és com una porta d’entrada a la seva obra i filosofia i va dirigit a tot tipus de públic, sense necessitat de formació prèvia. Els aspectes bàsics de la seva biografia, obra, forma de pensar i d’escriure, amics i intel·lectuals que el visitaven a la Torre de les Hores es plantejaran a les sessions”. I afegeix que “es donaran materials de lectura i de contingut per seguir el curs i també per si es vol ampliar el temari”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

Les sessions es titulen, per ordre cronològic, ‘Qui era i què escrivia Francesc Pujols?’; ‘Pujols i la llengua. Del poeta al pensador’; ‘Pujols i el món de l’art català’; ‘Pujols i la filosofia: l’hiparxiologi i la hiparxiologia’; ‘Què és l’Escala de la Vida?’; ‘Pujols i Gaudí’; ‘Pujols i Dalí’ i ‘Pujols i els seus contemporanis catalans i europeus’.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

Clopas parla del conferenciant: “Joan Cuscó coneix molt bé l’obra de Pujols, n’ha escrit diversos estudis, articles i llibres. A més, donada la seva tasca com a professor, és molt didàctic, s’explica molt bé i té la virtut de transmetre conceptes aparentment difícils d’una forma planera, raonada i organitzada, que facilita l’entesa per part de tots els públics”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

La patrona de la Fundació engresca tothom a seguir el curs i formula el desig que ben aviat es puguin tornar a programar les activitats presencials habituals.

Font: Neix un curs en línia per aproximar tots els públics a la vida i obra de Francesc Pujols