Es reparteixen kits de connectivitat a Internet perquè cap nen es quedi enrere durant el confinament

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, en coordinació amb el Departament d’Educació de la Generalitat i la direcció de les escoles de Martorell, distribueix kits de connectivitat a Internet entre l’alumnat que més ho necessiti. D’aquesta manera, els nens i nenes podran seguir el tercer trimestre de manera virtual per no desconnectar-se de les classes durant el confinament.

L’acció s’adreça als col·lectius d’alumnes més vulnerables, i que d’altra manera no podrien assegurar la continuïtat en les tasques d’aprenentatge o bé per manca de dispositius electrònics o bé per no disposar de connectivitat a Internet. Es prioritza l’alumnat de 6è de primària, 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on s’atorga títol acreditatiu a l’alumne, en els tres darrers casos.

Els kits es començaran a repartir a partir de demà i consten d’un dispositiu mòbil (ordinador portàtil o tauleta) -que s’haurà de tornar quan acabi el confinament- i una línia de connexió mòbil a Internet pel temps que durin les classes virtuals.

L’objectiu és “garantir que les oportunitats d’aprenentatge arribin a tot l’alumnat. A l’hora d’abordar la tornada a l’escola hem de tenir presents, igual que sempre ho fem al nostre poble, els més vulnerables”, diu l’alcalde Xavier Fonollosa. Per això, “l’Ajuntament treballa conjuntament amb la Generalitat des de l’inici d’aquesta crisi pel que fa referència a les beques menjador, als kits de material escolar i ara als kits de connectivitat a Internet dels alumnes que ho necessitin”.

Fonollosa també ha volgut agrair la feina a les direccions i professorat dels centres, a les AMPA, al Departament d’Educació de la Generalitat i al personal del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament. “És molt important que cap nen de Martorell quedi enrere en el seu desenvolupament acadèmic per culpa del confinament”.

302 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a les dades, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 72 infectats per coronavirus, dels quals 62 són personal sanitari i 10 són pacients ingressats amb positiu (nou dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 15 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 75 positius, 14 a l’Hotel Salut i 141 veïns de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 302 persones infectades de coronavirus de les quals 170 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar dues morts més a Martorell. Una a l’Hospital Sant Joan de Déu, una de les residències de gent gran i cap de l’Hospital Sagrat Cor. En total, dues defuncions, totes elles de Martorell. Avui també s’han donat d’alta cinc persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.

Font: Es reparteixen kits de connectivitat a Internet perquè cap nen es quedi enrere durant el confinament