Escolars martorellencs envien vídeos de suport i ànim als usuaris de les residències

Categories General

Els usuaris de les residències de gent gran de Martorell ha rebut un vídeo motivacional fet per alumnes de l’Escola José Echegaray. És una successió de cartells amb missatges d’estima i de suport per a les persones grans front una crisi sanitària com l’actual. L’acció s’inclou al programa intergeneracional ‘Una carta, una amiga, un amic’, i ben aviat s’hi afegiran les altres quatre escoles participants.

‘Una carta, una amiga, un amic’ promou les relacions intergeneracionals entre infants de tercer de primària de les escoles Lola Anglada, El Pontarró, Vicente Aleixandre, Mercè Rodoreda i José Echegaray amb gent gran de les residències Sant Joan de Déu, Anoia, Rosanes i Fuencas.

“Inicialment, els escolars escriuen una carta a la gent gran, i aquests la tornen explicant el seu dia a dia. Així es genera una interacció, una millora dels hàbits de lectura i escriptura dels infants i un envelliment actiu dels grans, que utilitzen la ment i fomenten la memòria”, destaca la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

L’arribada del confinament ha dificultat el desenvolupament del programa, però l’Escola José Echegaray –que s’hi ha incorporat aquest curs i que mantenía intercanvi amb la Residència Anoia- ha plantejat, com a alternativa a la trobada final, un vídeo per “amenitzar el confinament i mantenir l’empatia i l’intercanvi”, diu la regidora.

Un total de 35 alumnes, dirigits per les tutores Àfrica Figueras i Anna Calabuig, “han fet cartells amb missatges i dibuixos d’amor i força per a que els grans se sentin més acompanyats. D’aquí s’ha muntat un vídeo recull i enviat un PDF a les residències, per si volen imprimir els cartells”, explica Figueras.

Àfrica Figueras, tutora de 3r de primària a l’Escola José Echegaray

Aquesta iniciativa ha tingut, per a les tutores, la intenció “de reforçar la consciència de nens i nenes sobre la situació actual i que entenguin el risc i complicació que representa la Covid-19 en persones grans, moltes de les quals són ateses en residències”.

Àfrica Figueras, tutora de 3r de primària a l’Escola José Echegaray

El vídeo s’ha acompanyat amb la música d’una versió del clàssic ‘Resistiré’ del Duo Dinámico i s’ha decidit a enviar-lo “a la resta de residències, per no perdre el contacte d’aquí a finals de curs”, afegeix la tutora. El vídeo es pot veure al Canal YouTube de l’Ajuntament de Martorell .

Les altres quatre escoles del programa ‘Una carta, una amiga, un amic’ s’afegiran els propers dies a la idea d’enviar cartells i vídeos per a les persones grans.

Font: Escolars martorellencs envien vídeos de suport i ànim als usuaris de les residències