Rodalies RENFE recuperarà de forma gradual l’activitat habitual a partir de l’11 de maig

Categories General

Des de la declaració de l’Estat d’Alarma, motivada per la pandèmia de coronavirus, RENFE ha adaptat els seus serveis de Rodalies a les necessitats dels diferents escenaris de mobilitat decretats pel Govern, per complir amb les mesures de seguretat entre viatgers i oferir un servei bàsic a qui ha de desplaçar-se, per motius inajornables o professionals, al seu lloc de feina. De forma gradual i adaptada, RENFE recuperarà a partir del pròxim 11 de maig l’activitat habitual dels trens als diferents nuclis de Rodalies.

La recuperació de l’activitat habitual serà gradual i adaptada a la demanda de cada nucli, garantint un nombre de freqüències suficient per facilitar la distància de seguretat entre viatgers i per evitar aglomeracions. En aquest sentit, RENFE incrementarà les freqüències, especialment durant les hores punta, per garantir la mobilitat dels viatgers.

Durant les setmanes en les quals s’ha perllongat l’Estat d’Alarma, els diferents nuclis de Rodalies han registrat caigudes de demanda d’entre el 90 i el 95% en relació amb dies equivalents de l’any 2019.

Alguns grans nuclis, com Rodalies de Barcelona, ja han començat a aplicar elements distintius que van en la línia de respectar la distància social amb marques a terra i missatges informatius als canals de comunicació habituals amb el client.

Per a la recuperació de la normalitat en el servei resulta essencial mantenir les mesures de distància social, responsabilitat fonamentalment de cadascun dels viatgers, amb la col·laboració de les institucions i les empreses públiques per tal que la distància es pugui complir.

Recomanacions generals per al transport públic

RENFE començarà els pròxims dies una campanya informativa adreçada als viatgers per informar-los de les recomanacions en aquest nou escenari. La campanya, amb el lema ‘Estar cada cop més a prop depèn també de tu’, es difondrà a través de mitjans de comunicació i de suports a estacions i trens. L’objectiu és donar a conèixer les recomanacions de les autoritats sanitàries per viatjar en transport públic.

-No utilitzi el transport públic si està diagnosticat de COVID-19 o si vostè, o algú del seu domicili, té símptomes compatibles amb la malaltia.

-Eviti els desplaçaments si no són estrictament necessaris. Utilitzi sempre que pugui mitjans telemàtics per realitzar la seva feina o les seves gestions.

-Si ha de desplaçar-se, faci-ho preferentment a peu, en bicicleta o en qualsevol altre mode de transport individual.

-Consulti els horaris abans de sortir de viatge i programi el seu desplaçament amb temps suficient. Mantingui’s informat sobre serveis reduïts, parades suprimides i estacions tancades.

-Procuri evitar el transport públic si pertany a un grup de risc.

-Eviti les hores punta sempre que sigui possible.

-Pagui amb targeta i utilitzi preferentment les màquines autovenda.

-Mantingui les normes d’higiene respiratòria.

-Dugui mascareta quan utilitzi el transport públic, tant dins dels trens com a les estacions, parades i passadissos.

-Eviti, tant com sigui possible, parlar amb altres usuaris o per telèfon. No consumeixi aliments o begudes.

-Procuri mantenir la distància social amb altres usuaris.

 

 

-Presti atenció a la senyalització, als avisos per megafonia i a les indicacions del personal ferroviari.

-Abans d’iniciar el seu desplaçament i quan el finalitzi, renti’s bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic.

-Romangui a l’estació el temps mínim imprescindible.

Font: Rodalies RENFE recuperarà de forma gradual l’activitat habitual a partir de l’11 de maig