Escoles de Martorell se sumen amb el Dia de la No Violència i la Pau

Categories General

Les escoles de Martorell han celebrat durant aquesta setmana el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), amb diferents activitats a cada centre. L’efemèride es commemora cada 30 de gener, des de 1964, a iniciativa del poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal, a escoles d’arreu del món. La data recorda el dia de la mort del pensador, polític i advocat hinduista i hindú Mahatma Gandhi (1869 – 1948) i la seva gran influència en la difusió dels valors de pau i no violència a nivell mundial.

L’Escola José Echegaray va ser pionera a celebrar aquest dia a casa nostra. Ho fa des de fa 15 anys, com a centre UNESCO . Aquest curs, han centrat la commemoració del DENIP en els animals en perill d’extinció i més concretament en l’entitat World Wild Fund for Nature (WWF), una organització internacional que promou la conservació de la natura i el medi ambient. “Cada aula ha treballat un animal diferent, fent el seu propi mural, i després hem fet un de conjunt on cadascú ha ubicat en un mapamundi col·laboratiu la seva espècie”, comenta la directora Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, directora José Echegaray

L’Escola Juan Ramon Jiménez ha dut a terme una cursa solidària per recollir diners i ajudar en la lluita contra la desnutrició infantil a través de l’ONG internacional Save the Children . A més a més, han fet diferents activitats encaminades a promoure bones accions i s’han apropat a les figures de diferents personalitats que, arreu del món i al llarg dels anys, s’han preocupat per a promoure la bona convivència, el pacifisme i el respecte.

El Col·legi La Mercè ha elaborat diferents cartells amb paraules i frases boniques, que la gent va poder tallar i endur-se’n. “Aquests cartells van ser penjats a diversos comerços que van voler col·laborar amb la iniciativa. Els nens i nens van convidar als clients i a la gent que passava pel carrer a reflexionar sobre la necessitat de viure en pau”, explica el director pedagògic Dani Moll.

Dani Moll, director pedagògic La Mercè

I l’Escola Vicente Aleixandre ha fet una construcció conjunta entre tot l’alumnat i els mestres del centre educatiu amb missatges a favor de la pau i la no violència, i n’han editat un vídeo que es pot veure a Youtube.

Font: Escoles de Martorell se sumen amb el Dia de la No Violència i la Pau