Ferrocarrils adaptarà l’Espai de la Via Mètrica per acollir visites del Tren de l’Ensenyament

Categories General

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres per adaptar el centre de preservació de vehicles històrics de la línia Llobregat-Anoia d’FGC, anomenat Espai de la Via Mètrica, amb l’objectiu de promoure i acollir visites d’escolars en el marc del programa del Tren de l’Ensenyament. D’aquesta manera, l’actuació completarà el projecte concebut originalment i permetrà a aquesta nau de vehicles històrics assolir el màxim potencial com a espai pedagògic així com fer-lo més accessible.

Tal com destaca el president de Ferrocarrils, Toni Segarra i Barreto, “la millora d’aquest espai ens permetrà incorporar-lo, durant el curs vinent, dins del programa d’activitats del Tren de l’Ensenyament, una iniciativa amb la qual transmetem als escolars la importància del tren com a mitjà de transport públic i els inculquem des de ben menuts els valors del tren i del transport públic. Per tant, serà una excel·lent eina per promoure la pedagogia i l’educació al voltant del ferrocarril”.

Les obres consistiran en la construcció d’un altell a tres metres d’alçada a l’interior de la nau que permetrà ampliar-ne la superfície útil 177 m2 i oferir una millor experiència a les persones visitants, que podran veure els vehicles des d’una alçada superior així com visitar exposicions ubicades al mateix altell. Per garantir-ne l’accessibilitat, s’instal·laran dues escales i una rampa per accedir-hi. L’actuació també contempla la urbanització dels espais exteriors adscrits a l’edifici. Concretament, es prolongarà el paviment d’accés a la nau i s’equiparà una petita zona de pícnic per a les visites escolars.

Els treballs, amb un termini d’execució de 17 setmanes, han sortit a licitació per un import de 329.000 euros (abans d’IVA) i està previst que comencin el segon trimestre d’aquest any.

L’Espai de la Via Mètrica, situat al costat de l’estació de Martorell Central, acull una vintena de locomotores, cotxes i vagons que van donar servei a la línia Llobregat-Anoia al llarg del segle XX, tant de viatgers com de mercaderies, i que són testimoni de l’evolució del transport ferroviari de Catalunya.

Els vehicles que s’hi preserven estan catalogats com a patrimoni històric i han estat restaurats per Ferrocarrils. L’Espai de la Via Mètrica es pot visitar gratuïtament amb reserva prèvia. Es pot tramitar a través de la web de Patrimoni d’FGC .

The post Ferrocarrils adaptarà l’Espai de la Via Mètrica per acollir visites del Tren de l’Ensenyament appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Ferrocarrils adaptarà l’Espai de la Via Mètrica per acollir visites del Tren de l’Ensenyament