FGC promou l’Any Europeu del Ferrocarril per visualitzar la lluita contra el canvi climàtic

Categories General

Des d’aquesta setmana, els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circularan vinilats per les línies Llobregat-Anoia, Barcelona-Vallès, Lleida-La Pobla amb motius de la campanya d’FGC per promoure l’Any Europeu del Ferrocarril. La Unió Europea ha acordat que aquest any 2021 sigui l’any del transport ferroviari per posar-lo en valor com un mode de transport sostenible, innovador i segur.

Les diferents activitats que impulsarà l’organisme internacional durant aquest any tindran l’objectiu de fomentar l’ús del ferrocarril, tant de les persones com de les empreses, i contribuir a l’objectiu del Pacte Verd Europeu d’aconseguir la neutralitat climàtica el 2050.

D’aquesta manera, en el marc de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), presidida des del 2017 pel director general d’FGC, Pere Calvet, Ferrocarrils participarà conjuntament amb altres companyies ferroviàries europees en un seguit d’actes, campanyes i iniciatives que posaran de relleu els beneficis del ferrocarril per a les persones, l’economia i el clima, i se centraran en els reptes pendents per a crear un veritable espai ferroviari europeu únic i sense fronteres. A banda dels combois vinilats que circularan per les línies d’FGC, la campanya també serà present a les estacions i a l’interior dels trens de Ferrocarrils.

El president d’FGC, Ricard Font, diu que “el ferrocarril és un dels millors instruments per lluitar contra el canvi climàtic, per reduir la contaminació de les ciutats i un element fonamental per la competitivitat dels territoris. Nosaltres ambicionem amb un espai ferroviari europeu lliure, connectat i en el qual Ferrocarrils hi tingui un paper de lideratge”.

Font: FGC promou l’Any Europeu del Ferrocarril per visualitzar la lluita contra el canvi climàtic