Final de curs del ‘Lectura sense edat’, on cinc voluntaris animen els escolars a llegir

Categories General

‘Lectura sense edat’ és una de les activitats que relaciona adults i grans amb infants de les escoles, per fomentar-los la lectura. Es desplega al llarg del curs, però degut a l’estat d’alarma, ha quedat interrompuda i ha abaixat la persiana de manera prematura. Abans, cinc voluntaris s’han acomiadat amb un vídeo al canal YouTube municipal .

Són l’Eulàlia Plans, la Carme Vizcaíno, l’Agustín Luque, l’Enriqueta Tobella i la Isabel Tremosa. Cadascun ha visitat al llarg del curs una de les escoles participants per llegir contes, poesies i novel·les a uns 140 alumnes de tercer de primària dels centres Juan Ramón Jiménez, José Echegaray, Mercè Rodoreda, Els Convents i Lola Anglada. Ho explica la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

L’Eulàlia ha expressat estar satisfeta amb la iniciativa: “Estic contenta, perquè sé que molts de vosaltres heu llegit llibres a casa vostra durant aquestes setmanes de confinament”.

Eulàlia Plans, voluntària del ‘Lectura sense edat’

La Carme ha recalcat als infants que “llegir és molt important. Quan ho feu, els protagonistes d’un llibre sou vosaltres, perquè sou qui us imagineu com són els personatges, els seus amics o els paisatges que es narren”.

Carme Vizcaíno, voluntària del ‘Lectura sense edat’

L’Agustín ha llegit una poesia i ha tramès als infants ànims en aquesta situació difícil: “De tota fatalitat cal treure’n el costat positiu, valors i apreciar el que val la pena i que no es paga amb diners: una abraçada, un petó, o estar amb un amic”.

Agustín Luque, voluntari del ‘Lectura sense edat’

L’experiència ha estat satisfactòria pels infants i també per als voluntaris. L’Enriqueta la qualifica de “fantàstica” i lamenta “que no l’hàgim pogut acabar. Us enyoro a tots, i tinc gravades les vostres carones al cor i al cervell. Quan es pugui, us vindré a veure”.

Enriqueta Tobella, voluntària del ‘Lectura sense edat’

I la Isabel ha explicat Els Tres Porquets , ha dit als infants que “us trobo molt a faltar” i ha desitjat “tornar a veure’ns a l’escola i tornar a llegir contes, que sé que us agrada”.

Isabel Tremosa, voluntària del ‘Lectura sense edat’

La regidora conclou que “és una activitat molt bonica i que ens agrada repetir any rere any. Volem agrair als voluntaris que fomentin la lectura als alumnes”, i recorda que “tothom qui vulgui pot participar-hi”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

Els vídeos formen part de la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu. Aquest dijous també ha inclòs la classe online ‘Mou la ment’ de l’Esplai de Gent Gran de La Vila; la projecció del vídeo ‘Dones creatives, dones sanes: 10 beneficis per a la salut que aporten les manualitats’ , amb Carmen Cordón, del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i tutorials de txi-kung –a càrrec d’Aurèlia Justo-, ioga –Iluminada Teruel-, dibuix i pintura –Carme Bueno-, i de consells per a una bona alimentació i esport .

Divendres es tanca la Setmana amb les paraules d’un testimoni de la COVID-19, Joaquim Vives. A les 17.00h, sessió informativa online amb Munsa Lamua sobre la formació i la cultura per gestionar una vida més plena i saludable, a la que cal connectar-se al següent enllaç a l’hora d’inici. També hi haurà ‘La festa del karaoke a casa’ i la funció de teatre ‘La COVID no guanyarà’ de la companyia La Faràndula.

Font: Final de curs del ‘Lectura sense edat’, on cinc voluntaris animen els escolars a llegir