Els hospitals de Martorell per primer cop sense cap ingressat per coronavirus

Categories General

Per primera vegada des que va començar la pandèmia, l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i l’Hospital Sagrat Cor no tenen cap ingressat per coronavirus. A l’Hospital Sant Joan de Deu hi ha, encara, set persones aïllades pendents del resultat de la prova i 105 veïns i veïnes de Martorell estan confinats al seu domicili o a les residències, després d’haver donat positiu. No s’ha hagut de lamentar cap defunció per COVID-19 a la nostra població en el dia d’avui.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha assegurat que “comencem a veure el forat al final del túnel. Això no vol dir que no n’hi puguin haver més. El virus segueix entre nosaltres i hem de seguir amb les mesures de seguretat: rentat de mans, mascaretes i distància. Però, de moment, l’evolució és bona, i això cal celebrar-ho, però no ens podem confiar”.

“Recordem que el dia 6 d’abril, en ple pic de la pandèmia, entre ingressats positius i personal sanitari infectat dels dos hospitals i l’Hotel Salut, hi havia 274 persones. En aquells moments tots vam patir molt i avui no n’hi ha cap. És una excel·lent notícia. Amb prudència i sentit comú, junts, ens en sortirem”, ha recordat.

Salut no descarta el pas a fase 3

Els bons indicadors de la Regió Sanitària de Barcelona, Metropolitant Nord i Metropolitana Sud, de la qual en forma part Martorell, i Lleida fan que la Generalitat encara no descarti que puguin passar a fase 3 a partir de dilluns que ve 15 de juny. La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que el Govern no està tancat a aquesta possibilitat, tot i que la proposta aprovada pel Procicat dilluns passat i enviada a el govern espanyol plantejava que només Girona i la Catalunya central saltessin a última etapa de la desescalada la propera setmana.

Tot i que el període habitual per passar d’una fase a la següent és de 14 dies, la consellera va expressar la disposició de la Generalitat a avaluar durant els pròxims dies què ajuda més a la gestió de la societat durant l’epidèmia.

Font: Els hospitals de Martorell per primer cop sense cap ingressat per coronavirus