Finalitza la primera fase de vacunació contra la COVID a les residències de Martorell

Categories General

Aquest dimecres s’ha acabat de vacunar als avis i àvies de totes les residències de gent gran de Martorell. Les persones residents als centres Anoia, Vistalegre i Llar d’Avis del carrer Pedró han rebut avui la primera dosi de la vacuna de Pfizer, juntament amb bona part del personal. La segona dosi la rebran en uns 10 dies, segons els plans del Departament de Salut de la Generalitat. A la Residència Sant Joan de Déu , la primera fase de vacunació ja es va desplegar la setmana passada.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat que “és una satisfacció que aquest col·lectiu vulnerable del nostre poble hagi iniciat amb èxit el procés de vacunació contra el coronavirus. Aquest procés no està avançant tan ràpid com voldríem, però des de l’Ajuntament, tal i com hem fet des del primer dia d’aquesta epidèmia, farem tot el possible per ajudar. Es tracta d’avançar, entre tots, per superar aquesta maleïda epidèmia i cal que tots estiguem compromesos i disposats a donar el millor de nosaltres per tirar endavant”.

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, hi ha 14 pacients, 10 de fora i quatre de Martorell, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha set persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 47 persones ingressades amb positiu, 10 d’elles de Martorell. I tenim 93 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a Martorell és d’1,23 i el risc de contagi és molt alt. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

Aquesta nit entren en vigor les noves restriccions

Aquesta mitjanit entren en vigor noves restriccions dictades per la Generalitat. Pel que fa a la mobilitat no es podrà sortir del municipi de dilluns a diumenge si no és per treballar o per anar a l’escola, tret de casos justificables i urgents. Pel que fa al comerç, de dilluns a divendres continuen amb les mesures de prevenció i aforament vigents, però el cap de setmana han de tancar els establiments no essencials. Els supermercats i les farmàcies es mantindran oberts. Només es permeten les trobades d’un màxim de 6 persones de dues bombolles diferents. Es manté el toc de queda nocturn de les 22.00 fins a les 6.00h.

Es tanquen els gimnasos i els equipaments esportius interiors. Pel que fa als equipaments municipals estem estudiant si podem mantenir algunes activitats ajustades a les condicions que posa la Generalitat. Se suspèn el calendari esportiu no professional. Se suspenen les activitats de lleure, i les activitats extraescolars queden limitades al grup bombolla. L’hosteleria manté les franges horàries de 7.30 a 9.30h i de 13.00 a 15.30h.

Auditoris, teatres, cinemes i sales de concerts es mantenen oberts amb el 50% d’aforament, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones. Les cerimònies religioses també mantenen l’aforament del 30%.

Font: Finalitza la primera fase de vacunació contra la COVID a les residències de Martorell