Mor Santi Nolla, ànima de la ferreteria tricentenària Cal Ferreret

Categories General

Santi Nolla i Gasulla, membre i ànima de la família de l’establiment tricentenari martorellenc de Cal Ferreret, Ferreteria Bacarissas, va morir ahir amb 77 anys. La seva passió pels vehicles antics el va lligar a l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell. També ha sigut un bon col·laborador de l’associació de veïns del Pont del Diable. La mort sobtada del Santi de Cal Ferreret, el vespre de Reis, ha deixat consternat als seus familiars i amics. Des de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues (AMCAM), el president Jordi Vives, lamenta la pèrdua d’un dels socis fundadors i companys més entranyables de l’entitat.

Jordi Vives, president AMCAM

El passat 2017, el martorellenc va ser homenatjat en la 22a Trobada d’Entitats com un dels set membres amb 25 anys de trajectòria dins la junta directiva de l’AMCAM, juntament amb Santi Nolla, Jordi Barón, Jaume Vives, Artur Valls i Josep Valls.

Casat amb Maria Eulàlia Bacarisas i pare de la Mireia i la Janina, Santi Nolla ha marxat a l’edat de 77 anys després de que, junt amb tota la família, hagin tirat endavant el negoci de ferreteria ubicat al carrer d’Anselm Clavé, heretat dels seus avantpassats. Sens dubte, la clientela trobarà a faltar la professionalitat, la confiança i l’alegria que transmetia. La cerimònia d’enterrament s’ha avui (12.00h) a la parròquia de Santa Maria.

Fa unes setmanes, el negoci familiar, la Ferreteria Bacarisas, va ser protagonista de les pàgines del diari Ara , on les filles de Santi Nolla, Mireia i Janina, destacaven la tradició que s’ha seguit dins la família i el respecte pels elements que ja hi eren fa prop de tres segles enrere, quan va començar a caminar el negoci. La ferreteria martorellenca va cridar l’atenció del diari Ara pel pes de les dones en la família i el testimoni que el mateix Santi va transmetre a les seves filles per perpetuar un negoci que encara té molt a dir a Martorell.

 

Font: Mor Santi Nolla, ànima de la ferreteria tricentenària Cal Ferreret