Fonollosa assisteix al 1r Fòrum de les Agendes Urbanes Locals

Categories General

Una delegació de l’Ajuntament de Martorell, encapçalada per l’alcalde Xavier Fonollosa, assisteix avui al 1r Fòrum de les Agendes Urbanes Locals. Un esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona al Paranimf de l’Escola Industrial, que vol ser un punt de trobada per compartir i posar en valor la feina dels municipis en l’àmbit de l’Agenda Urbana. El Fòrum compta amb la participació de 28 municipis.

Les encarregades d’inaugurar la jornada han estat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny.

La ministra ha recordat que “quan parlem d’Agenda Urbana també parlem de reduir el CO2 i de transformar barris per fer de les nostres ciutats uns espais més amables”.

Per a Fortuny, cal destacar el compromís per “no deixar cap territori enrere” amb “un projecte viu que aporta solucions concretes per construir municipis resilients, on van lligades sostenibilitat ambiental i inclusió social”.

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, ha presentat el projecte transformador ‘Impuls a les agendes urbanes locals’ i ha assenyalat que “els municipis del futur no s’entenen sense les agendes urbanes locals i el treball en xarxa és un element substancial del projecte”.

Oferir una visió àmplia i variada

Durant la celebració del Fòrum, els assistents han tingut l’oportunitat de conèixer el treball d’altres territoris i des de diverses escales de govern. Tot plegat, ha servit per descobrir una visió variada i àmplia sobre la implementació d’estratègies integrades de ciutat.

A més, també han pogut escoltar una ponència sobre les oportunitats de finançament que tenen els municipis per al desplegament de projectes urbans.

El coordinador general de l’Ajuntament de Martorell, Rodrigo Alaminos, ha moderat la taula de debat ‘El poder transformador de l’Agenda Urbana local’ on hi han intervingut els alcaldes de Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Canet de Mar i Masquefa.

A la tarda, se celebraran dos tallers participatius en els quals es coneixeran diversos casos de bones pràctiques en els àmbits de la governança, la col·laboració i en la fase d’implementació del pla d’acció.

Es presenta el Manifest de la Xarxa d’agendes urbanes locals

Coincidint amb la jornada, una trentena de municipis han presentat el Manifest de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals per demostrar el seu compromís per al seu desenvolupament. Alguns d’aquests compten amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona per fer-ho mentre que d’altres l’han dissenyat pel seu compte. El text mostra la voluntat de treballar conjuntament per enfortir el projecte.

Agenda Urbana de Martorell

L’Ajuntament ha iniciat aquest any el procés d’elaboració de l’Agenda Urbana de Martorell , un instrument que ha de concretar les estratègies de transformació i desenvolupament sostenible del municipi durant la propera dècada.

Es tracta d’un procés de planificació estratègica urbana i territorial, basat en l’Agenda 2030 de l’ONU i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que compta amb la implicació de la ciutadania i els agents econòmics i socials de Martorell.

Font: Fonollosa assisteix al 1r Fòrum de les Agendes Urbanes Locals