Fonollosa: “Hem de portar gent jove a La Vila. Hi farem habitatge de protecció oficial”

Categories General

El candidat a l’alcaldia de Junts per Martorell, Xavier Fonollosa, ha seguit explicant algunes de les 250 propostes de la formació en cas de repetir al govern municipal. S’ha referit a la necessitat de revitalitzar La Vila, tot fent habitatges de protecció oficial de lloguer per a joves. L’acte s’ha celebrat a l’Auditori Joan Cererols i hi han intervingut també Soledad Rosende, Lluís Sagarra i Marta Escrig, números 2, 7 i 22 de la llista.

“Tenim emparaulada l’adquisició de cinc solars a La Vila per a fer-hi habitatges de protecció oficial de lloguer per a la gent jove”. Aquesta ha estat una de les mesures del programa electoral que Fonollosa ha anunciat, i que s’emmarca en el programa de rehabilitació del nucli antic.

L’alcaldable de Junts aposta per “portar gent jove a La Vila” com a manera per revitalitzar comercialment un barri que “des del punt de vista urbà està millor que mai”, ha dit.

Xavier Fonollosa, candidat a l’alcaldia per JxM

Fonollosa també ha parlat de continuïtat en la transformació urbana “reurbanitzant tot el Barri del Camí Fondo, actuant a Buenos Aires, a Can Cases “reurbanitzant cada carrer” i actuant a Torrent de Llops.

Rosende, infermera de professió, ha destacat la tasca duta a terme pel govern municipal durant els dos anys de pandèmia, i també el Martorell Educa 360: “Un projecte educatiu per a que cap infant es quedi sense poder fer activitats escolars, gratuït, inclusiu, universal i únic. Ja compta amb més de 1.500 inscripcions i des de fa uns mesos també ha arribat a secundària, als instituts”.

Soledad Rosende, número 2 per JxM

Sagarra ha relacionat la seva professió d’economista amb el parlament davant l’audiència per dir que “votar Junts per Martorell és una inversió en vot segura, fiable i amb rendiments a curt, mitjà i llarg termini, amb el lideratge i fiabilitat que donen els 8 anys d’alcalde del Xavier Fonollosa, i amb un equip com no n’hi ha cap altre, de credibilitat i fiabilitat demostrades”.

Lluís Sagarra, número 7 de JxM

Escrig ha lloat el candidat: “en Xavier viu i es desviu per Martorell, amb molta força i vitalitat”, i ha parlat de com ha entrat a la llista: “He decidit col·laborar-hi perquè he vist la transformació de Martorell, que ha passat del gris al color, i cada dia em sento més orgullosa del poble on he nascut i crescut”.

Marta Escrig, número 22 de JxM

Trobada amb agents econòmics de Martorell

Aquest migdia, l’alcaldable i els números 3 i 6 de la llista -Lluís Amat i Rosa Cadenas-, s’han trobat en un dinar amb agents econòmics locals a l’Hotel Ciutat de Martorell.

Fonollosa ha dit tenir un govern “business friendly . Dels pocs que queden actualment a Catalunya”, posant com a exemple el foment del “networking o trobades periòdiques amb els agents econòmics per conèixer les seves necessitats”. Entre elles, “la manca d’operaris qualificats”, causat “per una formació professional ancorada als anys 80”.

També ha dit que “Martorell té, per sisè any consecutiu, el PIB més alt de Catalunya. I amb xifres que creixen”, i que el seu govern és “amant de la generació de l’activitat econòmica, que genera ocupació i per tant, riquesa”. Ha matisat que per a JxM, “l’empresa és el conjunt format per empresari i treballadors. Tots” i ha abogat per una “activitat econòmica, neta, sostenible i circular. És la que ens toca fer”.

Xavier Fonollosa, candidat de JxM

Amat ha exposat que “la nostra preocupació més gran és aconseguir recursos econòmics d’altres administracions. Els darrers anys hem demanat 22 milions d’euros i a dia d’avui ens n’han concedit 11”. Aportació externa que fa “que tinguem un endeutament estancat, que oferim serveis cada vegada més augmentats i millorats, que fem més obres a la via pública i que no apugem impostos com l’IAE, força per sota de poblacions veïnes”.

Lluís Amat, número 3 de JxM

Tot seguit s’ha engegat un torn de preguntes a càrrec dels agents econòmics que han assistit a la cita.

Font: Fonollosa: “Hem de portar gent jove a La Vila. Hi farem habitatge de protecció oficial”