Més de 600 escolars voten els Pressupostos Participatius dels Infants

Categories General

Els escolars de Primària de totes les escoles de Martorell han votat aquest matí els Pressupostos Participatius dels Infants 2023, al Pavelló Esportiu Municipal. Més de 600 alumnes de 4t, 5è i 6è s’han aplegat per triar una de les 32 iniciatives, proposades per ells mateixos i seleccionades pel Consell d’Infants. A la jornada hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, i la regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, que han recordat que l’Ajuntament farà realitat la proposta més votada.

L’objectiu de la cita ha estat escoltar els més menuts i apropar-los a la realitat democràtica en què aviat s’hi veuran involucrats. Així, s’ha combinat amb èxit diversió i responsabilitat, i els alumnes han pogut gaudir d’una actuació d’animació a l’interior del Pavelló, i exercir el seu dret a triar a les urnes situades a fora del recinte esportiu.

Tal com ha explicat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, “més de 600 nens i nenes us heu trobat, heu tingut idees, les heu posat llistades i heu votat aquella que us ha agradat més. Som l’únic poble de Catalunya que duu a terme aquesta iniciativa que va sortir arran de reflexionar sobre les propostes que feieu els més petits. Una d’aquestes és el tobogan que tenim a la piscina d’estiu, que va sortir d’una votació com la que heu fet avui. A més a més, heu vist com funciona la democràcia: els ciutadans som els que decidim allò que ens interessa”.

Xavier Fonollosa, l’alcalde de Martorell

La regidora Belén Leiva ha agraït la col·laboració de les escoles i dels mestres, i ha recalcat la rellevància de valorar l’opinió dels infants. “Per a nosaltres és molt important que pugueu escollir entre les vostres propostes. Sigui quina sigui la guanyadora, la tirarem endavant amb molta il·lusió per tots vosaltres. Espero, personalment, que hàgiu gaudit molt del procés de preparació d’aquests Pressupostos Participatius”, ha expressat.

Belén Leiva, regidora de Participació

Les 32 propostes dels infants són: la instal·lació de lavabos públics als parcs grans del municipi; col·locar més fonts públiques; eliminar barreres arquitectòniques, i cap de setmana de jocs aquàtics a la piscina d’estiu.

També millorar la seguretat pels vianants a la plaça de la Vila i voltants; posar semàfors amb compte enrere; fomentar l’ús de bicicleta pública amb un sistema de bicis de lloguer; posar un carril bici al voltant dels rius i adaptar els camins escolars segurs per anar en bici o patinet. Parcs per a nens i nenes més grans de 8 anys; papereres per a cigarretes o una pista de bàsquet a La Vila.

Crear un espai de trobada per a infants en edat escolar; activitats de painball; una pista de futbol i bàsquet d’entrada lliure. Plaques solars als centres educatius; un menjador comunitari per millorar l’alimentació de les persones que ho necessiten.

Campanya per millorar el comerç a La Vila; remodelar el parc de la piscina d’estiu; conservar el patrimoni de Martorell millorant l’edifici històric d’Els Convents. Fer un parc d’aventura als arbres; posar màquines expenedores per millorar el reciclatge; i fomentar els jardins naturals municipals per fer activitats a la natura.

Millores a la piscina d’estiu; bancs de pícnic a tots els parcs del municipi; millorar els carrers de Martorell i el Parc de La Sínia, amb noves zones de joc i esport. Crear un cinema d’estiu; fer més passos de vianants elevats per evitar accidents; un SkatePark per a principiants; una nova pista de futbol amb gespa artificial, i plantar arbres i arbustos als patis de les escoles.

Font: Més de 600 escolars voten els Pressupostos Participatius dels Infants