Fonollosa: “Les dades encara no són bones, però indiquen que anem pel bon camí”

Categories General

Martorell registra en el dia d’avui 315 persones infectades per coronavirus i nou defuncions més. L’alcalde Xavier Fonollosa alerta que “les dades encara no són bones”, però també ha volgut esperançar la població assegurant que “anem pel bon camí” i que “per acabar amb l’epidèmia hem de seguir amb el confinament i quedar-nos a casa”.

L’alcalde afirma que aquesta serà una Setmana Santa que sempre recordarem, “uns dies festius en els què hem de romandre a casa per assolir la meta que tenim en comú: acabar amb aquesta epidèmia. Si ho fem bé, i seguim units, arribarà més aviat que tard”. Cal “restar confinats i enviar el nostre suport al personal sanitari que lluita en primera línia per contenir la propagació i que cuida dels malalts”.

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 157 infectats per coronavirus, dels quals 99 són personal sanitari i 58 són pacients ingressats amb positiu (35 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 26 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A més, són 93 els positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor, 28 positius a l’Hotel Salut i 37 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu. En total, 315 persones infectades de coronavirus, de les quals 105 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar nou morts més, tres a l’Hospital Sant Joan de Déu, dues de les residències de gent gran i quatre de l’Hospital Sagrat Cor. Cinc de les quals són veïns de la nostra població. Avui també s’han donat d’alta vuit persones a l’Hospital Sant Joan de Déu que han aconseguit superar la malaltia.

Fonollosa posa en valor la donació que l’empresa Sailing Weekends ha fet a l’Hospital Sant Joan de Déu de telèfons mòbils per a comunicar gent gran que no en disposa amb els seus familiars. Es tracta de “mòbils submergibles, especials per a la navegació, i que permeten ser rentats i desinfectats i, d’aquesta manera, evitar contagis”. ”Gràcies a aquests aparells, pacients i familiars poden estar una mica més a prop per comunicar-se en aquest difícil tràngol”.

D’altra banda, l’Ajuntament segueix rebent donacions d’empreses, comerços, col·lectius i veïns i veïnes de Martorell per ajudar el personal sanitari i assistencial a hospitals i residències, així com als propis pacients. “Us demano que seguim aportant tot el que puguem, ajustant-nos a les necessitats concretes, i mantenint alhora les mesures de confinament, distància social i higiene”.

El batlle també aplaudeix l’homenatge als sanitaris i als martorellencs confinats que els voluntaris de Protecció Civil van fer ahir a les portes de l’hospital comarcal i pels carrers de la nostra població. “Protecció Civil està fent aquests dies una excel·lent feina de suport, van fer extensiu l’agraïment a tot el poble per l’actitud responsable i solidària dels veïns i veïnes. Va ser una caravana de vehicles molt emotiva per tot el poble després de l’aplaudiment de cada vespre”.

Font: Fonollosa: “Les dades encara no són bones, però indiquen que anem pel bon camí”