Gimcanes, jocs, torneigs esportius i exposicions a l’últim ‘Juga a l’escola!’ del curs 23-24

Categories General

Al llarg de tot el matí, les escoles Vicente Aleixandre i Juan Ramón Jiménez, han acollit la jornada de cloenda del programa ‘Juga a l’Escola!’ d’aquest curs 2023-2024. Els patis dels centres han estat oberts a tots els infants martorellencs amb gimcanes, jocs, torneigs de futbol i bàsquet, tallers de bastoners, de pintura de cara, i també exposicions de dibuixos i fotografia, entre d’altres.

‘Juga a l’Escola!’ és un projecte de la Regidoria d’Ensenyament, en el marc del programa ‘Martorell Educa 360 ‘, que vol aprofitar el potencial educatiu del joc, fent ús dels patis de les escoles en horari extraescolar els dissabtes al matí, un cop al mes, per promoure l’activitat física, l’expressió artística intercultural i la cohesió social.

Aquest dissabte, però, ha estat especial per ser la cloenda del curs 2023-2024. Tal com ha explicat Alícia Zamora, tècnica auxiliar de Cultura, “aquest cop s’ha dut a terme un procés participatiu, en què els i les alumnes han decidit les activitats que volien que es fessin avui, i durant aquesta jornada s’han vist reflectides totes elles”.

En aquesta matinal s’ha pogut trobar “tota una part d’exposicions de quadres i fotografies, emmarcades en les activitats del programa de cultura i arts educatives del ‘Martorell 360’. Per la part esportiva, a més, s’ha organitzat un torneig amb diferents equips, i també hem aprofitat per tenir un petit concert”. “Crec que el resultat ha estat molt favorable, estem en un moment del Martorell Educa 360 on s’han consolidat moltes coses, tot i que encara ens falta arribar a més col·lectius”.

Alícia Zamora, tècnica auxiliar de Cultura

La regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha valorat molt positivament aquesta temporada del projecte ‘Juga a l’Escola’, en què els nens i nenes de Martorell “poden gaudir d’activitats extraescolars, gratuïtes, universals i inclusives”. “Aquesta iniciativa fomenta la inclusió, la socialització, l’entitat educativa, la millora d’oportunitats, l’aprenentatge i que tots els nens i nenes es relacionen entre ells i comparteixin espais. Gràcies al ‘Juga a l’Escola’ cap nen i nena martorellencs es queda sense extraescolars, i això és meravellós”.

Així, Rosende ha remarcat que “aquest projecte és de tots i de totes, i no seria possible sense la col·laboració de les comunitats educatives, les direccions, les AFA, els tècnics de l’ajuntament, i les entitats que acompleixen aquest macroprojecte per millorar el futur educatiu dels nostres nens i nenes”.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut

Al llarg de tot el matí d’aquest dissabte els nens i nenes han gaudit del ‘Circuit familiar’ amb tallers i activitats de 0 a 5 anys, també una ‘Gimcana familiar’ amb el ‘Joc de pistes amb el Sigou’, els torneigs de bàsquet i futbol, i jocs tradicionals. També hi ha hagut temps per a les ‘Activitats creatives’ en què els més petits han pogut pintar, jugar, crear, amb estampació de caixes, pintures de cares i taller de polseres, taller de bastoners i taller de xapes.

A més, s’ha gaudit de l”Espai expositiu’ del programa ‘Cultura i Arts educatives 360’: ‘Land-Art’, escola i natura (programa Fem cultura), ‘Museu d’Artistes’ (programa Aprenents d’artistes), i ‘L’Escola, un lloc ple d’aventures’, intervenció artística als bancs de les escoles i maquetes. Les activitats han conclòs amb la mostra de danses i animació musical familiar amb els Bastoners de l’Esbart dansaire de Martorell, el Grup de dansa urbana 360.nord. DJ i animació de Pablo Events.

The post Gimcanes, jocs, torneigs esportius i exposicions a l’últim ‘Juga a l’escola!’ del curs 23-24 appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Gimcanes, jocs, torneigs esportius i exposicions a l’últim ‘Juga a l’escola!’ del curs 23-24