‘Il·lacions’, la mostra de les millors obres dels alumnes de Batxillerat Artístic del Pompeu Fabra

Categories General

L’Institut Pompeu Fabra ha inaugurat aquest divendres, a la Sala d’Exposicions de Ca n’Oliveres, la mostra Il·lacions , una tria dels millors treballs que els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat Artístic han fet durant el curs. L’exposició es podrà visitar al llarg de la setmana vinent, de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00h (previ avís trucant al centre 93 775 59 16), i de 17.00 h a 19.00h. El títol fa referència a la relació entre el que l’artista pensa i el que crea, un procediment que es retroalimenta tota l’estona fins a arribar a un bon projecte creatiu. Les disciplines exposades són dibuix artístic, volum, disseny o audiovisual. Hi ha assistit el regidor d’Hisenda i Règim Interior, Lluís Amat, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

A l’exposició es poden trobar més d’un centenar d’obres de diferents temàtiques, estils i tècniques, que s’ajusten a les assignatures del batxillerat artístic. “Pel que fa als estils, podem trobar des de Pop Art, fins a obres totalment mimètiques. Quant a les tècniques, també s’han treballat de maneres molt diferents, de fet, trobem des d’escultura a petit format, fins a dibuix a gran escala. La mostra és molt variada i, per tant, segur que hi ha obres que us encantaran. Està pensada per al públic general, sobretot per aquells qui estan interessats a saber què fem”, tal com ha explicat Maria Rodríguez, cap del Departament Artístic de l’Institut Pompeu Fabra.

Maria Rodríguez, cap del Departament Artístic de l’Institut Pompeu Fabra

D’entre les obres exposades, Rodríguez destaca el projecte d’il·lustració científica: es tracta d’una iniciativa que s’ha dut a terme des de l’institut, conjuntament amb una artista que s’hi dedica professionalment, i això ens aporta un nexe entre el qual es fa a l’aula i el món real”.

Maria Rodríguez, cap del Departament Artístic de l’Institut Pompeu Fabra

L’objectiu de la mostra és “fer un reconeixement a aquests dos anys de feina que han fet els alumnes de batxillerat, i de la qual se senten molt orgullosos. Els fa molta il·lusió poder mostrar les seves obres i veure’s reconeguts”, tal com ha expressat Rodríguez. “Pels alumnes i per qualsevol persona que es dediqui al món de l’art, el disseny o l’àmbit plàstic, és important tenir un aparador que ens mostri. A més, en aquesta exposició, els alumnes aprenen també a com es gestiona una exposició”.

Maria Rodríguez, cap del Departament Artístic de l’Institut Pompeu Fabra

Els visitants han pogut veure dibuix artístic, tècniques de llapis, grafit i clarobscur, i tècniques graficoplàstiques aplicades al dibuix artístic, com aquarel·les o dibuix al natural. També hi ha volums de metall, maquetes, miniatures i disseny de moda.

The post ‘Il·lacions’, la mostra de les millors obres dels alumnes de Batxillerat Artístic del Pompeu Fabra appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: ‘Il·lacions’, la mostra de les millors obres dels alumnes de Batxillerat Artístic del Pompeu Fabra