Jordi Catalán plasma en un llibre solidari vivències com a conductor d’ambulàncies

Categories General

L’esparreguerí Jordi Catalán ha presentat aquest dimarts a la Biblioteca Martorell ‘La Otra Cara de la Ambulancia’, un llibre sobre les seves vivències i la d’altres companys com a tècnic de transport sanitari. La publicació és solidària, ja que els beneficis de les vendes es destinaran a la Unitat Funcional d’Abusos al Menor (UFAM) de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Durant un any i mig, Catalán va recopilar relats dels seus companys del Transport Sanitari No Urgent (TSNU) i Transport Sanitari Urgent (TSU) fins a sumar tot el material i crear 12 relats on conèixer moments que formen part de la seva professió. Algunes experiències dures, d’altres curioses o agradables.

“He intentat que la gent del carrer conegui la nostra figura i vegin la feina que fem, la que s’oculta i la que no poden ni imaginar. Vivències meves i de companys per plasmar la nostra realitat”, ha dit.

Jordi Catalán, autor

El llibre neix arrel d’una experiència que va tenir fa vuit anys quan va estar portant durant molt de temps un home que havia estat metge militar en una caserna del País Bast i que estava amenaçat per ETA. “Això em va impactar molt i vaig pensar que era el moment d’explicar-ho i de compartir les experiències d’altres companys”.

Jordi Catalán, autor

L’autor també ha destacat la familiaritat de la seva professió i “els vincles que acabes creant, tot formant part de la vida dels pacients o coneixent la seva família”. “Has d’intentar que el trajecte sigui confortable, que la persona se senti còmoda i estimada, ser el seu àngel i que passi millor el seu dia a dia”.

Jordi Catalán, autor

La publicació té una vessant atruïsta ja que els guanys de les vendes aniran a parar a la UFAM “perquè hi ha cicatrius que aquests nens i nenes necessiten curar per encaminar la seva vida, per enamorar-se el dia de demà, treballar o viatjar. En definitiva, fer vida normal”. “Vull que el lector passi una bona estona i que els infants de la UFAM tinguin eines per tirar endavant”.

Jordi Catalán, autor

El llibre es pot adquirir a través d’Amazon. Dos dies després de ser publicat es va col·locar entre els més venuts de la plataforma, va ser número 1 en Qüestions generals de medicina i número 17 en Biografies i autobiografies.

Font: Jordi Catalán plasma en un llibre solidari vivències com a conductor d’ambulàncies