El CEM inaugura una mostra del seu mig segle de vida i la tasca arqueològica feta

Categories General

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) inaugurarà el dissabte 2 de juliol l’exposició ‘CEM 50/40 arqueologia’. Un cop d’ull als 50 anys de la creació de l’entitat i als 40 anys d’excavacions programades als jaciments de Santa Margarida i Sant Genís de Rocafort. Serà al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna (19.00h).

‘CEM 50/40 arqueologia’ serà de llarga durada -fins al 18 de desembre- i vol ajudar a descobrir una mica més el nostre patrimoni i la tasca que han dut a terme un seguit de persones que treballen per a la seva preservació, coneixement i revalorització.

Té un doble enfoc: entitat i excavacions “a partir d’una introducció dels antecedents del context polític i cultural que va aproximar diverses persones fins a Santa Margarida, i que ens porta a la realització de les excavacions, especialment des de 1981, quan passen a programar-se anualment amb la Universitat de Barcelona i la incorporació de la Doctora Rosario Navarro”, destaca el vicepresident del CEM, Alfred Mauri.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM

També es presenten resultats de la recerca arqueològica als dos jaciments, “molt més amplis a Santa Margarida, òbviament perquè a Sant Genís hi excavem des de fa molt poc, el 2018, però tot el que ja s’ha descobert ofereix resultats interessants”. Mauri menciona  un altre apartat “que també presenta de manera molt resumida altres activitats de recerca, difusió i innovació que al llarg de tots aquests anys ha anat fent el CEM”.

Finalment, ‘CEM 50/40 arqueologia’ no se n’oblida de les persones: “Són el principal actiu de l’entitat, i fem un recorregut per veure com ens vam trobar i la influència que això ha tingut en el nostre desenvolupament personal, professional o científic”.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM

L’espai combina els plafons amb vídeos “per resseguir la història”, s’incorpora “una petita escenografia del muntatge d’una excavació al camp mentre s’està fent, per aproximar el treball arqueològic al públic” i, fins i tot, un petit apartat a l’entrada dedicat als infants.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM

Pel vicepresident del CEM, és una mostra en la que “hi hem posat moltes il·lusions i també estem agraïts per l’ajut que hem rebut de l’Ajuntament de Martorell”. L’horari d’estiu per veure-la serà els dissabtes, diumenges i festius de 12.00 a 14.00h i tancada del 20 al 28 d’agost. L’horari de tardor -octubre, novembre i desembre- serà els divendres de 18.00 a 20.00h, dissabtes, diumenges i festius de 12.00 a 14.00h.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM

D’altra banda, el CEM iniciarà l’11 de juliol una nova campanya d’excavacions a Santa Margarida fins el 21 de juliol, dia en el que es presentaran els resultats en la tradicional Jornada de Portes Obertes al mateix jaciment (19.00h), i es farà una visita comentada el diumenge 24 (12.00h) a l’exposició. La campanya a Sant Genís serà a l’octubre.

Font: El CEM inaugura una mostra del seu mig segle de vida i la tasca arqueològica feta