Karim Adduchi: “Facis el que facis, t’ha de sortir del cor”

Categories General

Karim Adduchi (Marroc, 1989), martorellenc d’adopció i dissenyador, és un dels deu finalistes al premi Vogue Fashion Prize, que promou la marca Vogue i impulsa la firma NEOM, una marca que potencia la sostenibilitat i la innovació en el món de la moda. El dissenyador, veí de Martorell des dels cinc anys, opta a un guardó que premia el talent en el món àrab entre els talents més prometedors del món de la moda, els accessoris i la joieria.

L’explosió del jove dissenyador va arribar el 2015, quan va treure a la llum la seva primera col·lecció, She knows why the caged bird sings , i des d’aleshores ha recollit lloances i reconeixements que l’han dut, fins i tot, a presentar els seus dissenys a la Fashion Week de París (2019).

El motiu per convertir-se en uns dels finalistes del Vogue Fashion Prize és, segons explica el mateix Adduchi, una incògnita, però parla de la seva capacitat de trobar l’originalitat en la moda com un dels seus punts forts. “La meva visió quan treballo és molt personal, i soc molt transparent, i crec que això haurà cridat l’atenció del jurat”, apunta.

Karim Adduchi, dissenyador

Un camí gratificant

Adduchi és un ferm defensor del seu segell propi i, sobretot, de gaudir del camí alhora que ofereix la seva millor versió. Fidel als seus principis, la seva primera col·lecció va suposar el seu enlairament cap a cotes molt més ambicioses, però sempre des de la humilitat: “facis el que facis, t’ha d’encantar, perquè són moltes hores les que hi dediques, i t’ha de sortir del cor”.

Karim Adduchi, dissenyador

Adduchi confessa no ha estat mai lligat a un país o una ciutat de manera perpètua, i és d’aquesta manera en què ha trobat el premi. Després d’arribar del Marroc amb només cinc anys, va formar-se a Martorell (a l’Escola Els Convents, a l’Institut Pompeu Fabra i a Ca l’Oller), per fer el salt als estudis de Belles Arts i fer via cap a Europa, on va decantar-se pel disseny de moda. A Amsterdam va consolidar-se i, a cavall entre la capital holandesa i la francesa, va obrir els ulls a la indústria de la moda com un jove talent prometedor. Tant que va ser inclòs a la llista Forbes com un dels joves menors de 30 anys més influents en el món de la moda. Si mira enrere, diu, “mai hagués esperat haver arribat fent només el que m’agrada; ens diuen que res és segur, però he après que perseguir els teus somnis és molt gratificant”.

Karim Adduchi, dissenyador

5.000 mascaretes per a persones sense llar

Adduchi, instal·lat a Amsterdam, compta amb dos tallers, un d’ells a la ciutat holandesa i l’altre a París (França), des d’on desenvolupa les seves col·leccions i prepara els propers projectes. Durant la pandèmia, ha estat un dels actius més importants a Amsterdam amb els més desfavorits. Adduchi va teixir 5.000 mascaretes per a persones sense llar i les va entregar quan van esclatar el nombre de casos per coronavirus. Per altra banda, la seva fundació ha engegat un projecte en què va enviar trossos de mocador amb cares dibuixades perque les persones interessades les brodessin. Aquestes persones van retornar-li i ha unit totes les peces en una gran obra d’art que acabarà exposada en un museu a Amsterdam. El jove dissenyador explica que “no buscava que em donessin les gràcies, em va sortir així perquè era la manera que podia ajudar-los”.

Karim Adduchi, dissenyador

Abans d’acabar el 2020, Adduchi està col·laborant mab museus holandesos a mode d’assessor i fent-ne interpretacions de les seves obres. Dubai i la París Fashion Week seran els propers escenaris on tornarà a brillar amb uns dissenys que no obliden els orígens marroquins d’Adduchi.

Font: Karim Adduchi: “Facis el que facis, t’ha de sortir del cor”