La 100a edició de la Volta a Catalunya tornarà a Martorell en dues etapes diferents

Categories General

Martorell tornarà a ser una de les ciutats i pobles catalans que veuran passar la Volta a Catalunya, la tercera prova per etapes més antiga que segueix celebrant-se (només superada pel Tour de França i el Giro d’Itàlia) i que enguany arriba a les 100 edicions. Des del 23 fins al 29 de març i en prop de 1.100 quilòmetres, els ciclistes viuran una edició amb novetats en les set etapes.

A Martorell, la volta trepitjarà els seus carrers en les etapes tecera i sisena, dues de les més llargues del traçat. En la tercera, ho farà a l’inici, cap al quilòmetre 21, el 25 de març, amb sortida al Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels) i arribada a Setcases (a la Vall de Camprodon). Els ciclistes enfilaran el quilòmetre 21 a la sortida de la comarca del Baix Llobregat i faran via cap al Bages, Osona i el Ripollès. La sortida des del Canal Olímpic de Catalunya serà un dels indrets nous d’aquesta edició.

Desenllaç a Montjuïc

En la sisena etapa, que començarà a Tarragona, rodaran en direcció al Circuit de Catalunya-Barcelona (Montmeló). Cap a l’equador de la prova i després d’arribar des del Penedès, els ciclistes tornaran a passar per Martorell per posar rumb al Vallès.

La volta acabarà a l’endemà, el 29 de març, en una etapa que començarà i acabarà a Barcelona i que es decidirà a Montjuïc, amb les sis voltes que hauran de completar en la pujada al castell.

Martorell ha estat una de els ciutats habituals en veure passar la prova reina catalana per excel·lència en els últims anys. Tot i perdre’s la darrera edició, va veure passar els ciclistes fa dues temporades i anb la del 2020, seran 13 les vegades que hi hagin rodat. El vigent campió de la Volta a Catalunya és el colombià Miguel Ángel López.

Font: La 100a edició de la Volta a Catalunya tornarà a Martorell en dues etapes diferents