La 12a edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments serà digital i ampliarà dates

Categories General

El Banc dels Aliments es prepara per a la 12a edició del Gran Recapte que es farà arreu del territori a la segona quinzena de novembre. A conseqüència de la pandèmia, l’edició d’enguany serà digital i es veurà substancialment modificada, ampliant dates de recollida del 16 de novembre i fins al 16 de desembre. L’habitual recollida física als establiments comercials se substituirà per tres vies alternatives digitals.

La primera opció per participar en la campanya serà la donació en línia, -operativa entre el 16 de novembre i el 16 de desembre-, que permetrà que tothom qui vulgui doni la quantitat de diners que consideri adient. Serà a través del web granrecapteonline.com, segons comenta Josep Maria Ferrer, coordinador del Banc dels Aliments del Baix Llobregat Nord. També es podrà fer donació de diners en el moment de pagar a les caixes dels establiments comercials, del 16 al 21 de novembre. En concret, a Martorell això serà possible als establiments Lidl (rambla de Les Bòbiles); Caprabo (avinguda de Francesc Riera) i Mercadona (a la plaça de Frederic Duran).

Josep Maria Ferrer, coordinador del Banc dels Aliments al Baix Llobregat Nord

Hi haurà una tercera possibilitat, la compra de tiquets als mercats municipals i als establiments de proximitat que també participen en la campanya, i que properament es donaran a conèixer.

Josep Maria Ferrer explica, alhora, que en eliminar la recollida física i la posterior classificació dels aliments, el voluntariat canviarà el rol i es convertirà en ambaixador dels Bancs dels Aliments. Ajudaran a difondre el nou model de Gran Recapte, si la situació de la pandèmia ho permet, els dies 20 i 21 de novembre. Els voluntaris seran presents als punts de recollida més destacats per informar sobre com es pot fer la donació.

Josep Maria Ferrer, coordinador del Banc dels Aliments al Baix Llobregat Nord

Des del Banc es recalca que el Gran Recapte és una campanya clau, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen anualment a tot Catalunya es pot proveir a les entitats socials d’aliments bàsics -llet, oli o conserves- per a un temps aproximat de 3 mesos.

Des de la irrupció de la COVID-19, els Bancs dels Aliments han reinventat la campanya i han actuat amb celeritat per donar resposta a una creixent demanda d’aliments de les entitats socials. Un increment quantificat en més d’un 40% respecte l’any passat. Com a exemple, el Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït al llarg del 2020 més d’11 milions de quilos d’aliments i 275.000 àpats cuinats, que han arribat a 160.000 persones a través de 380 entitats receptores. El valor dels aliments distribuïts s’estima en uns 26 milions d’euros. Josep Maria Ferrer fa una crida a la solidaritat de tothom:

Josep Maria Ferrer, coordinador del Banc dels Aliments al Baix Llobregat Nord

El Banc dels aliments adverteix d’un probable augment de l’emergència social derivada de l’emergència sanitària i la ralentització de l’activitat econòmica aquesta tardor. Un fet que comportarà que moltes persones tinguin més dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Font: La 12a edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments serà digital i ampliarà dates