La 29a Marxa de la Primavera unirà esport, lleure i redescoberta de la muntanya

Categories General

Aquest dimarts s’ha presentat a l’Ajuntament de Martorell la 29a Marxa de la Primavera, que arriba el diumenge 27 de març. Una jornada oberta a tothom que començarà a les 10.00h al Pavelló Esportiu Municipal i que inclourà activitats d’esport, de lleure i de descoberta de l’entorn natural. Enguany, la Marxa posarà en valor la serra de l’Ataix, cremada per l’incendi del passat juliol, i inclourà activitats de reforestació.

“Estem contents de recuperar la Marxa després d’aquests anys de no fer-la a causa de la pandèmia, i esperem que sigui també el punt de partida per recuperar la serra de l’Ataix”, ha destacat en la presentació l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Tothom qui hi participi disposarà d’un ampli ventall d’activitats, d’entre les que en sobresurt una replantada d’arbres en diferents espais cremats. Una activitat que, junt amb la que faran els escolars de primària, “fa pedagogia amb les escoles i amb el conjunt de la societat i pretén fer de la dificultat virtut”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pel que fa a les activitats esportives, la Marxa inclourà “un recorregut sostenible, solidari, social i socialitzador per Les Torretes i l’Ataix, apte per a tothom”, avança el regidor d’Esports, Gerard Mimó. Es podrà escollir entre un recorregut curt -de 6,5 km- i un de llarg, de 10,8.

Els inscrits trobaran “un raid d’aventures a les roques del Mateuet, amb un circuit de proves d’habilitat, força i equilibri. També una activitat d’orientació amb un circuit circular de 2 quilòmetres i mig amb sortida i arribada a Quatre Camins. O bé un circuit amb 8 balisses amagades que els participants hauran de trobar i segellar correctament en el mapa. En paral·lel, es farà un itinerari circular i guiat per descobrir i conèixer el patrimoni arqueològic de la zona.

I pel que fa a les propostes més mediambientals, s’oferiran una mica més enllà de Quatre Camins i consistiran, per una banda, en una gimcana i taller de rastres animals, i per l’altra, en una una parcel·la propera al punt informatiu de la reforestació. Tothom qui s’hagin inscrit podrà plantar un arbre i sembrar amb boles d’argila per ajudar a recuperar aquest espai.

Gerard Mimó, regidor d’Esports

De moment, hi ha prop d’un miler d’inscrits. L’alcalde Fonollosa anima els indecisos i qui encara no s’hagi apuntat a fer-ho: “hi ha temps fins el proper dissabte. Molta gent ha descobert la serra amb la Marxa i tothom qui la fa n’està encantat. És una jornada molt familiar, molt mediambiental i molt adient, i cada cop creix més”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les inscripcions són totalment gratuïtes i es poden fer omplint el formulari del web del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), o bé de forma personal a les mateixes oficines i equipaments esportius.

Activitats de replantació

“La Marxa és una de les activitats importants per apropar la ciutadania a la muntanya i implicar-los en la recuperació de la serra. Moltes entitats ja estan fent accions, però volem que tota la ciutadania es faci seva la recuperació d’aquest entorn natural que l’estiu passat va quedar destruit pel foc”, ha destacat el regidor de Medi Ambient Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Aquesta acció inclosa a la Marxa forma part de les activitats de reforestació de la serra de l’Ataix, que l’Ajuntament de Martorell duu a terme a través d’un projecte de la Diputació de Barcelona i en col·laboració amb diverses entitats. Una de les vessants més pedagògiques implica el treball amb infants que cursen primària a les escoles de Martorell, on replantaran una parcel·la assignada i en faran seguiment durant els dos anys posteriors.

Font: La 29a Marxa de la Primavera unirà esport, lleure i redescoberta de la muntanya