La Banda Simfònica interpreta el pasdoble ‘Martorell’ per a totes les persones confinades

Categories General

La Banda Simfònica no perd pistonada i ha publicat un vídeo en el que els seus integrants toquen el pasdoble Martorell  en honor a totes les persones que estan confinades complint la quarantena. Cada músic ha enregistrat, des de casa, la seva intervenció i el director d’orquestra, Fran Palacios, n’ha fet la sincronització i el muntatge. Aquesta activitat se suma al #JoEmQuedoACasa.

Fa ja unes setmanes que el sector musical combat el tancament a toc d’instrument. Bona mostra d’això és la darrera iniciativa de la Banda de Música de Martorell. El director, Fran Palacios, explica que la idea va néixer “en parlar amb amics i companys músics que dirigeixen altres bandes i orquestres i que feien actuacions a les cases. Vam pensar de fer el mateix, interpretant el pasdoble amb el nom de la localitat, per a que fos més emotiu”. Es va proposar als músics, i aquests no ho van dubtar.

Fran Palacios, director Banda Simfònica Martorell

El resultat és un vídeo de poc més de quatre minuts on s’intercalen imatges d’una quinzena de músics de la Banda que interpreten la peça. “Cadascú va fer la gravació a casa durant la darrera setmana, a partir d’un seguit d’objectius proposats per a que el so i el ritme fos el mateix per a tots”, destaca el director alacantí.

Fran Palacios, director Banda Simfònica Martorell

El pasdoble Martorell s’ha convertit, com comenta Palacios, “en un emblema de la nostra formació quan fem concerts davant del públic”. La va crear Josep Mut, compositor i director de l’entitat als anys 90, i director de la Banda Municipal de Barcelona, entre moltes d’altres.

Fran Palacios, director Banda Simfònica Martorell

Fran Palacios explica que, davant la impossibilitat d’assajar a les dependències de l’Escola Municipal de Música, els integrants s’han endut els deures a casa: “Cadascú continua amb els seus estudis i partitures i estem contínuament repassant les obres ja apreses”. Pel director, és important “mantenir una rutina i que la ment estigui ocupada, i com a músics sempre trobem algun moment per tocar l’instrument i assajar, practicar amb obres que tenim per casa i fer concerts per a la família o per als veïns”. Un aspecte important per als músics “per a que no es perdi la digitació ni la invocadura”.

Fran Palacios, director Banda Simfònica Martorell

Des de la direcció de la Banda s’espera poder reprendre ben aviat els concerts que han quedat posposats per la crisi del coronavirus.

Font: La Banda Simfònica interpreta el pasdoble ‘Martorell’ per a totes les persones confinades