La Brigada Municipal instal·la els primer llits a l’hospital de campanya del Sagrat Cor

Categories General

La Brigada Municipal ha estat treballant des d’ahir diumenge en la instal·lació dels primers llits que han arribat a l’hospital de campanya del Sagrat Cor. Tan bon punt el Departament de Salut de la Generalitat desplegui l’operatiu assistencial amb totes les garanties, es podrà començar a derivar pacients afectats per coronavirus.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “estem a l’espera que el Departament de Salut disposi el pla assistencial i dels professionals adients per fer-lo funcionar, que segons ens han dit serà demà”. “És vital que ho posem en marxa quan abans millor per descarregar l’Hospital Sant Joan de Déu, que segueix al límit”.

En paral·lel, ha arribat a Martorell una primera remesa de tests ràpids per detectar el coronavirus de la Diputació de Barcelona. “És una petita part del que hauríem de rebre en els pròxims dies. I serà des del Centre d’Atenció Primària, el CAP, des d’on es repartirà pels centres sanitaris i sociosanitaris, mitjançant criteri mèdic, seguin les pautes de les autoritats sanitàries que prioritzen allà on és més urgent la detecció del virus per contenir els contagis al nostre poble”, ha dit.

Fonollosa també ja volgut posar en relleu la solidaritat de la planta de SEAT a casa nostra que, en temps rècord, ha transformat una línia de producció on es fabricaven peces del León per produir respiradors assistits i abastir els hospitals martorellencs i els de tot el país. “El meu reconeixement a la solidaritat dels treballadors i del conjunt de l’empresa, i a la seva capacitat tècnica i de reacció ràpida per posar-se a disposició del sistema sanitari”.

167 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a les dades, tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 136 infectats per coronavirus, dels quals 70 són personal sanitari i 66 són pacients ingressats amb positiu (24 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 33 persones pendents del resultat de la prova. A aquests de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 16 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor i els 15 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu. En total, 167 persones infectades de coronavirus de les quals 45 són de Martorell. A més, avui hem de lamentar quatre morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Tots ells de fora de Martorell.

Font: La Brigada Municipal instal·la els primer llits a l’hospital de campanya del Sagrat Cor