La Biblioteca Martorell recupera el nom de Francesc Pujols

Categories General

Amb motiu de la commemoració del seixantè aniversari de la mort del filòsof martorellenc i el centenari de la primera edició de l’obra pujolsiana Llibre de Job, Martorell recupera el nom de Francesc Pujols per designar la Biblioteca. Aquest dijous s’ha fet l’acte de bateig, presidit pel regidor de Cultura i secretari de la Fundació Francesc Pujols, Andreu González.

El regidor ha estat l’encarregat de descobrir la placa amb el nom de Biblioteca Francesc Pujols. Ho ha fet acompanyat de les regidores Cristina Dalmau i Elisabeth Plaza, de la directora de l’equipament, Mercè Parera, la tècnica de Cultura, Mar Camacho, la presidenta de la Fundació Francesc Pujols, Assumpta Clopas, i el capgrós de Pujols, que porta Josep Segura. Rosa Grau i Pilar Urballa han llegit un fragment del Llibre de Job i poemes del ‘Llibre que conté les poesies d’en Francesc Pujols amb un pròleg d’en Joan Maragall’.

“La Fundació Francesc Pujols ens demanava tornar a posar el nom del filòsof a la Biblioteca. A més, és molt normal que les biblioteques tinguin nom d’escriptors. La primacia dintre dels escriptors martorellencs no hi ha dubte que és d’en Pujols. Un escriptor importantíssim del primer terç del segle XX, que va ser molt productiu sobretot abans de la Guerra Civil”, ha dit González.

Andreu González, regidor de Cultura

La Biblioteca ha complert set anys aquest 2022. El 28 de març de 2015 l’aleshores alcalde i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, inaugurava el nou equipament al número 13 de l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals, en substitució de l’existent als baixos del Centre Cultural. Durant tot aquest temps, ha experimentat grans transformacions d’espai, serveis i funcionament.

El projecte del nou edifici es va gestar el 2010 consistent en unes noves instal·lacions de 2.500 metres quadrats -1.900 destinats a biblioteca. Aquest fet va suposar un gran salt endavant en superfície i prestacions: El trasllat d’un espai de 500 metres quadrats a un de 1.900 va fer créixer la xifra de carnets de socis i el fons documental.

L’equipament “ha incrementat els serveis per als usuaris en aquest període amb una millor connexió WiFi; més ordinadors disponibles; sales d’estudi i de preparació de treballs; una àmplia sala infantil i una de polivalent per a la celebració d’actes, presentacions i tallers, amb capacitat per a un centenar de persones”, ha recordat el regidor.

Andreu González, regidor de Cultura

També han augmentat les activitats programades, com ara presentacions de llibres, conferències, tallers, hores del conte, concursos, maratons de lectura, exposicions temàtiques, nous clubs de lectura i sortides culturals.

Font: La Biblioteca Martorell recupera el nom de Francesc Pujols