La Biblioteca obre dilluns l’accés a la col·lecció i reprèn el préstec interbibliotecari

Categories General

A partir de dilluns, 13 de juliol, la Biblioteca Martorell reprèn la major part dels serveis que havien quedat suspesos amb motiu de la COVID-19. Hi haurà lliure accés a la col·lecció i activarà el préstec interbliotecari. Des de finals del mes de maig, l’equipament ha obert les seves portes, però amb restriccions que s’han anat ampliant progressivament segons el canvi de fase.

Els usuaris podran consultar el material bibliotecari, però després de consultar els documents els hauran de deixar en un carro perquè es puguin posar en quarantena. L’estat de quarantena es manté en els casos dels documents que procedeixen de l’exterior (devolucions per exemple) però es passa de 14 dies a 48 hores. Aquest fet recomana que revistes i diaris no estiguin en lliure accés, però sí que es podrà fer préstec de revistes, explica la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

A partir del dilluns, també es reprèn el servei de préstec interbibliotecari, a través del qual els usuaris podran demanar llibres, revistes, música i pel·lícules procedents d’altres biblioteques. “Fins ara, si algú volia un document que no teníem a la Biblioteca Martorell però estava en algun altre equipament de la xarxa no ho podíem fer, ja que teníem aquest servei interromput. Ara es podrà tornar a sol·licitar pagant 1,50 euros, com es feia abans”, apunta Parera.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Els ordinadors d’Internet i el wifi també estan oberts a les persones usuàries. L’únic servei que de moment restarà tancat per raons de seguretat és la sala infantil. Els usuaris “podran accedir autònomament a les màquines d’autopréstec per a fer-se ells mateixos el préstec dels documents que vulguin agafar, siguin llibres, pel·lícules, música o revistes”, diu la directora. La devolució dels documents es podrà fer tant per la bústia externa com interna de la Biblioteca.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Es manté l’horari d’estiu fins al 14 de setembre, les tardes de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.30h, i els matins de dimarts i dijous, de 10.00 a 14.00h, i romandrà tancada per vacances del 10 al 23 d’agost.

Com en fases anteriors, per a l’accés a tots els serveis serà obligatori l’ús de la mascareta i la neteja de mans amb hidrogel que els usuaris trobaran a l’entrada de l’edifici. Durant l’obertura de la Biblioteca es garantirà la neteja i desinfecció i també la ventilació, tant dels espais com del mobiliari que sigui a l’abast del públic.

Font: La Biblioteca obre dilluns l’accés a la col·lecció i reprèn el préstec interbibliotecari