La Biblioteca programa un setembre carregat d’activitats per apropar tothom a la lectura

Categories General

Amb l’arribada de setembre, tornen les activitats a la Biblioteca Francesc Pujols amb propostes per apropar-nos al món de la lectura. Els usuaris podran gaudir d’Hores del conte, xerrades, sortides literàries i presentacions de llibres amb diversitat de temàtiques adreçades a petits i grans.

La primera activitat es durà a terme el 4 de setembre amb la inaguració de l’exposició 365 pintures 2022 de Ramon Gasch, a les 18.30h, que es podrà veure al llarg de tot aquest mes. Durant l’acte d’obertura hi haurà un petit refrigeri per als assistents.

El 12 de setembre, a les 17.30h, es gaudirà de l’Hora del Conte “adreçada exclusivament per a nadons, sota el títol Un dia amb en Punxetes , a càrrec de la narradora Aida Puig. Es tracta d’una activitat de molt d’èxit i que té l’objectiu de fer arribar els contes als més petits a través dels cinc sentits”, ha explicat Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

El 14 de setembre hi haurà la ‘Sortida a la Barcelona Literària: de Santa Maria del Mar al Moll de la Fusta’. Al matí, es farà ‘Un viatge literari i històric a la Barcelona de L’Església del Mar, amb David Revelles, i dinar a Can Culleretes. A continuació, s’anirà al Moll de la Fusta, on s’estarà celebrant la Setmana del Llibre en Català. Allà hi hau`r la presentació dels llibres Dinastia de terracota , de Jesús Giron i Assassinat a la Vila , del martorellenc Daniel Canals, Premis Vila 2023.

El punt de sortida serà l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat Martorell Central, a les 09.15h. Cal ser-hi 10 minuts abans. Les despeses del viatge, la sortida i el dinar van a càrrec de cada participant. Les reserves es poden fer al web entrades.martorell.cat .

El 21 de setembre, a les 11.00h, li arribarà el torn al públic més adult, amb la xerrada ‘Reconnectar amb un mateix, l’actitud que hem de tenir davant de les malalties’, a càrrec del metge de família i geriatra martorellenc, Álvaro Guallar.

Tal com ha afirmat Parera, aquesta serà la primera xerrada de tot un cicle a la Biblioteca i l’objectiu és que “les persones recuperem la calma, la tranquil·litat, i la seguretat interna que de vegades ens falla, en aquest món ple d’estímuls que ens fa viure tan atabalats. Guallar ensenyarà tècniques per viure amb una mica més de pau, agafar-nos la vida amb més calma i conèixer-nos una mica més a través de diverses tècniques com la meditació o el Chi Gong, per reconnectar amb el nostre jo interior”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

El 23 de setembre, a les 11.30h, es realitzarà una Hora del Conte per a nens i nenes a partir de quatre anys, titulada On és el Rovelló? . La temàtica ha estat escollida amb motiu de la celebració dels 100 anys del narrador, poeta, lingüista i dramaturg català, Josep Vallverdú, creador del Rovelló, un dels seus personatges més coneguts.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

Per acabar amb la programació, el dia 29 a les 18.30h, amb motiu del Dia Internacional de l’Alzheimer, es presentarà el llibre Morir dos veces d’Alejandro Seral. “L’obra conta la història d’una família reduïda on es dona un cas d’Alzheimer, i s’endinsa en els efectes d’aquesta malaltia. Per tant, totes les persones que hi estiguin interessades en saber-ne més, hi estan convidades”, ha avançat.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

Des del passat 21 d’agost, la Biblioteca Francesc Pujols ha tornat a posar-se en funcionament després de les vacances d’estiu. Fins al 15 de setembre, fins el 15 de setembre obre cada tarda de dilluns a divendres, des de les 16.00 i fins a les 20.30h, i també els dimarts i dijous de 10.00 a 14.00h. Els dissabtes, l’equipament és tancat. A partir del 16 de setembre, entrarà en vigor l’horari d’hivern, de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00h, i de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.30h.

Font: La Biblioteca programa un setembre carregat d’activitats per apropar tothom a la lectura