La Biblioteca recomana als seus usuaris les comunitats virtuals sobre òpera i teatre

Categories General

La Biblioteca Martorell recomana als seus usuaris inscriure’s a les plataformes ‘Fanàtics de l’òpera’ i ‘Fanàtics del teatre’, que el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat posa en marxa aquesta setmana. Aquestes comunitats virtuals temàtiques pretenen facilitar la trobada de persones que volen compartir l’afició per la lírica i el teatre, o simplement aquelles que volen fer descobertes i conèixer àmbits nous.

Cada any, la Biblioteca de Martorell participa en els projectes, impulsats per la Generalitat de Catalunya, ‘LiceuBib’ i ‘Llegir el teatre’, a través dels quals l’equipament organitza una sortida anual al Gran Teatre del Liceu i tres al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), després de treballar amb els assistents el text d’una òpera o d’una representació teatral clàssica. La pandèmia, però, ha fet reformular ambdós programes i adaptar-los telemàticament a través de les comunitats ‘Fanàtics de l’òpera’ i ‘Fanàtics del teatre’.

Cada comunitat està conduïda per un especialista en el tema, que anirà aportant continguts, proposant lectures, visionats i audicions per animar el diàleg entre els participants. Fanàtics del teatre estarà conduïda per l’escriptora i professora d’escriptura, Raquel Picolo, i Fanàtics per l’òpera per la musicòloga Maria José Anglés.

“Creiem que és una bona oportunitat per apropar-nos al món de la música i de la literatura. Sabem que no és el mateix que anar-hi presencialment, però malauradament ens hem de conformar amb aquestes alternatives. Us animem a apuntar-vos a les comunitats virtuals per ampliar els vostres coneixements”, comenta la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Les comunitats es desenvolupen de novembre de 2020 fins al juny de 2021 a través de Tellfy , una aplicació gratuïta de comunicació instantània que garanteix la protecció de les dades personals de tots el participants.

De moment, els interessats en acostar-se a l’òpera i al teatre ja poden inscriure’s en les dues primeres comunitats actives. Només cal instal·lar-se l’aplicació de Tellfy i cercar la comunitat en què es vol participar.

La inscripció és gratuïta però les places són limitades. Està previst obrir noves comunitats sobre temàtiques diverses durant les properes setmanes. Especialment en aquests moments tan difícils, les biblioteques desitgen que aquestes iniciatives les ajudin a continuar amb l’activitat dels usuaris i a difondre els seus fons i serveis.

Font: La Biblioteca recomana als seus usuaris les comunitats virtuals sobre òpera i teatre