La Biblioteca “s’obre al món” presentant els llibres de Gisela Pou i Xesco Reverter

Categories General

La Biblioteca Francesc Pujols ha triat aquest mes de juny l’eslògan ‘Ens obrim al món’. El motiu és la temàtica de les dues presentacions literàries previstes, que porten cap a d’altres indrets del món. Són Els tres noms de la Ludka , de Gisela Pou, i l’Estats Units, el país de les contradiccions , de Xesco Reverter. L’equipament també compartirà un taller de mandales i els contes de les narradores Sandra Rossi i Mercè Framis, entre d’altres.

Les activitats començaran el dimarts 6 (18.15h) amb un taller de mandales a càrrec de Maria Toral. A propòsit de la Setmana de la Natura, s’elaborarà un mandala original i única amb elements naturals i formes geomètriques, per a infants a partir de 3 anys.

El dijous 8 (18.30h), la novel·lista Gisela Pou presenta Els tres noms de la Ludka . Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca, explica que l’autora “ha estat guionista de moltes telenovel·les de sobretaula a TV3, com ara Poble Nou i Temps de Silenci “. Ara, ha escrit una novel·la que evoca la història de la Ludka, una nena polonesa que arriba a Barcelona fugint de la persecució nazi i que recorda episodis del passat i a una persona “que vol recuperar el seu nom, trobar el seu lloc i lluitar pel que vol”. La presentarà la directora de la Biblioteca, Mercè Parera.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

El dissabte, 10 (11.30h) se celebrarà la cita mensual de l’Hora del Conte. La narradora Sandra Rossi proposa ‘Contes per plorar de riure’, per a infants a partir de 3 anys.

Les presentacions continuaran el dijous 15 (18.30h) amb una conversa amb el periodista Xesco Reverter al voltant del seu llibre Estats Units, el país de les contradiccions . L’autor, que va ser corresponsal de TV3 als EEUU entre 2017 i 2022 coincidint amb el mandat de  Donald Trump. Viatja a diferents punts del país i s’endinsa en la realitat americana per explicar-nos històries increïbles de patiment pel racisme estructural, la silenciosa epidèmia de les drogues, el cruel sistema penitenciari o la passió per les armes. El periodista martorellenc Quim Miró en farà la presentació.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Les dues últimes propostes de la Biblioteca seran el dimarts 20 (17.30h) amb la sessió de ‘Nadons a la Biblio’ i l’espectacle de titelles ‘El somni’, amb Mercè Framis, per a infants fins a 3 anys. Canals recorda que, en total, al juny hi ha tres propostes per al públic familiar:

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

La darrera activitat, el dijous 22 (18.00 a 20.00h) serà el taller ‘Factura elèctrica i de gas i d’estalvi energètic’, amb Intiam Ruai, enginyeria i formació en energies renovables. Un expert especialista en formació energètica ajudarà a entendre la factura elèctrica i el gas, descobrir el potencial d’estalvi optimitzant les factures i aplicant mesures senzilles d’estalvi energètic, diferenciar entre mercat regulat i mercat lliure, consultar dades en línia a la comercialitzadora i distribuïdora, optimitzar la discriminació horària i la potència contractada, detectar si es tenen contractats manteniments o serveis innecessaris, saber si es té dret al bo social o a la possibilitat de contractació d’energia 100% renovable.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Aquesta activitat l’organitza la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, dins la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Finalment, la Biblioteca ampliarà la durada de l’Aula d’Estudis fins al 29 de juny, i recorda que l’horari és de 09.00 a 00.00h, de dilluns a diumenge. El divendres 23 de juny a la tarda i el dissabte 24 de juny durant tot el dia, estarà tancada.

Font: La Biblioteca “s’obre al món” presentant els llibres de Gisela Pou i Xesco Reverter