La Biblioteca torna de vacances i comença a definir la programació d’activitats

Categories General

Des d’ahir dilluns 21 d’agost, la Biblioteca Francesc Pujols torna a ser en funcionament. L’horari seguirà sent l’estiuenc fins el 15 de setembre, amb obertura exclusiva les tardes de dilluns a divendres, així com també els dimarts i dijous al matí. L’equipament està definint ja els Clubs de Lectura i la programació de setembre.

La Biblioteca torna a l’activitat després d’un breu parèntesi vacacional de 15 dies i des d’ara ja es pot tornar a fer consulta in situ de llibres, revistes, premsa, CD’s i DVD’s, o bé demanar-ne de les que estiguin disponibles per al préstec. Un servei gratuït i a l’abast de tothom, que tan sols precisa de l’obtenció del carnet de la Xarxa de Biblioteques Públiques.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols, explica que “fins el 15 de setembre obrim cada tarda de dilluns a divendres des de les 16.00 i fins a les 20.30h, i també els dimarts i dijous de 10.00 a 14.00h”. Els dissabtes, l’equipament és tancat.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

Els Clubs de Lectura són una de les principals activitats periòdiques que s’hi fan al llarg de tot el curs. De moment, se n’han previst 6 grups: “el juvenil; el de nit; el dels Bibliolovers; el de viatges; el d’anglès i el de dones escriptores. A més, volem crear-ne un de nou per al gruix de persones d’entre 30 i 40 anys, entre joves i adults. Podria començar a l’octubre”.

Parera reconeix que “de moment, els grups estan bastant plens, però queden places disponibles. Si us ve de gust, no dubteu en consultar-nos”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

La baixa disponibilitat de places lliures demostra que els Clubs de Lectura “funcionen molt bé”. Sobretot perquè tenen una dinàmica molt senzilla: “Es basen en venir a la Biblioteca un cop al mes i posar en comú la lectura d’un llibre que s’ha fet prèviament, amb l’ajuda d’un moderador. Tothom dona la seva opinió i n’extreu conclusions, i és molt interactiu”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

A més d’aquesta activitat anual, l’equipament ja treballa per a confeccionar el calendari d’activitats de cada mes. Són les xerrades, presentacions de llibres, sortides i Hores del Conte per als més petits de la casa i altres actes més puntuals.

Font: La Biblioteca torna de vacances i comença a definir la programació d’activitats