La campanya ‘Dents fortes i sanes’ arriba als alumnes de primer de primària de les escoles

Categories General

Aquest mes de maig, les escoles de Martorell participen en la campanya ‘Dents Fortes i Sanes ‘. Els Departaments d’Ensenyament i de Salut de l’Ajuntament de Martorell s’han sumat de nou a la campanya que promou l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Alumnes de primer de primària estan rebent un estoig amb material per aprendre a fer una correcta higiene bucal.

A la campanya s’hi han sumat les escoles d’Els Convents, La Mercè, José Echegaray, Vicente Aleixandre, Juan Ramón Jiménez, Lola Anglada, Mercè Rodorera i El Pontarró, abastant a més de 250 alumnes de primer de primària de la nostra població.

El seu objectiu és “la prevenció de la càries dental i la promoció dels hàbits saludables” i s’adreça “especialment als alumnes de primària”, explica la regidora d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de Martorell, Soledad Rosende, qui recalca el compromís de l’administració municipal amb aquesta iniciativa: “No podia ser d’altra manera que ens hi suméssim, un any més”.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut

Per això, les escoles estan rebent uns estoigs que es reparteixen als alumnes, i que contenen “pasta dental fluorada, un rellotge de sorra, un raspall i unes petites instruccions que ens expliquen com hem de rentar correctament les dents per evitar tenir càries”, comenta la regidora. Rosende destaca que aquesta “és una bona manera de promoure aquest hàbit saludable”.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut

La regidora recalca que el raspallat de les dents no només és una pràctica indicada per a alumnes de primer de primària, sinó per a gent de totes les edats, siguin joves, adults o gent gran: Des de la Regidoria de Salut recomanem a tota la població que faci el raspallat regularment, per tenir unes dents fortes i sanes i no patir càries”.

Font: La campanya ‘Dents fortes i sanes’ arriba als alumnes de primer de primària de les escoles