La Cavalcada de Reis torna a repartir alegria i color per tot Martorell

Categories General

Martorell ha recuperat, dos anys després, la Cavalcada dels Reis d’Orient als seus carrers i places. Melcior, Gaspar i Baltasar han aparegut des del capdamunt del pont del Diable cap a les 18:21 hores i ha recuperat l’itinerari habitual, previ a la transmissió de TV3 de 2020 i a la recepció de Can n’Oliveres de l’any passat. Dotze carrosses, set grups d’animació i els serveis municipals han fet possible una lluïda celebració, seguida per milers de persones.

La Cavalcada ha començat pels volts de les 17:30h. El conductor d’aquesta primera part, Xavier Gargallo, ha presentat les intervencions de la Coral Ars Nova; l’arribada dels romans i dels patges; l’aparició de la Fada Estel i del Patge Viu Viu i l’actuació del grup de ball de Carme Vea. Just quan ha enfosquit completament sobre el cel de Martorell, Melcior, Gaspar i Baltasar han aparegut des del capdamunt del pont.

Després de saludar les autoritats i els emissaris locals, Ses Magestats han desfilat pel passeig del Quarter i s’han dirigit, en descapotable, a la plaça de la Vila. Des del balcó de l’Ajuntament, el Patge Viu Viu ha desitjat salut per tothom i l’alcalde, Xavier Fonollosa, ha lliurat el pa i la sal, símbol d’hospitalitat, i la clau que obre, aquesta nit, totes les portes de les cases de Martorell.

Tot seguit han pujat damunt les seves carrosses respectives, una d’elles, nova, la del rei Melcior. També hi ha hagut les comparses d’Alícia al País de les Meravelles; la Fada Estel; el Patge Viu Viu; Ice Age; Lego; la Fàbrica de joguines; del carbó i el tren de vapor. També han participat en la comitiva els grups de Els Mussols (de l’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell); els grup dels romans; la Banda de Música d’El Perelló; les Nines Tam Tam; les Zebrass Marxing Band; la Xaranga Serrabastall i els Escarabellos. Han completat la comitiva Protecció Civil, l’ADF Martorell; el SEM i la Policia Local. Tot sota l’organització de la cinquantena de voluntaris del Patronat de la Cavalcada de Reis, i la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell.

Les carrosses i grups han desfilat durant prop de tres hores fins arribar a la rambla de Les Bòbiles. Allà, Ses Magestats s’han assegut a les trones i han rebut les darreres cartes dels nens i nenes de Martorell, hores abans que anessin a dormir a l’espera de veure acomplertes les seves il·lusions.

Font: La Cavalcada de Reis torna a repartir alegria i color per tot Martorell