Prorrogades catorze dies més les restriccions per frenar la sisena onada

Categories General

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha validat les restriccions actuals proposades i aprovades per la Comissió Delegada del Govern per frenar l’avenç de la sisena onada de la Covid-19. Martorell és un dels 132 municipis catalans que es veuen afectats per aquestes mesures, que es prorrogaran 14 dies més a partir de la nit de dijous a divendres, tal com va sol·licitar el govern. L’objectiu de la pròrroga és frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial.

Fins al 21 de gener, hi haurà 132 municipis -6 més que fins ara- on no es podrà sortir de casa d’una a 6 de la matinada. La mesura s’aplica als municipis de més de 10.000 habitants i amb una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants els darrers set dies. Són 6 municipis més que fins ara.

En aquests municipis, es manté el toc de queda d’1 de la matinada a 6 del matí. També es limita a 10 persones el número de persones a les trobades, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

En l’àmbit cultural i de serveis, l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa és del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

Quant al comerç i negocis, els locals d’oci nocturn seguiran tancats, mentre que la capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants serà del 50% (i del 100% a les terrasses). L’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

Font: Prorrogades catorze dies més les restriccions per frenar la sisena onada