La companyia Baal Dansa apropa l’obra de Joan Miró al públic més menut

Categories General

L’espectacle Mira Miró  ha omplert aquest migdia el Teatre El Progrés en l’última jornada del Fem Dansa i ha permès als espectadors més petits conèixer l’univers del pintor barceloní Joan Miró. Una aposta decidida, amb animació de vídeo i números de dansa, dirigida a quatre mans per Catalina Carrasco i Gaspar Morey.

Estrenat el mes de març de 2018, Mira Miró  és un espectacle que ha recorregut moltes milles abans de fer parada a Martorell. El continent europeu, Àsia, Amèrica del Sud i l’Orient Mitjà ja coneixen aquesta funció. Durant més de tres anys, Carrasco i Morey han interpretat una obra on les creacions de Joan Miró prenen vida i salten del quadre a les butaques. Tot, a través d’una coreografia on la sensibilitat n’és el punt fort. Mira Miró  porta cinc obres a l’escenari que assoleixen un sentit o un altre segons l’espectador que les veu, segons detalla Morey.

Gaspar Morey, companyia Baal Dansa

Els nens, apunta Morey, mereixen espectacles que “no siguin estridents”. El mateix creador defineix l’obra com “tranquil·la” i confessa que van crear una història que s’apropa a la calma i al bon gust per als infants.

Gaspar Morey, companyia Baal Dansa

Establerta a Palma de Mallorca, la companyia Baal Dansa no perd de vista el lligam del pintor Joan Miró amb la ciutat i un dels punts forts d’aquest espectacle és la proximitat entre l’autor i el grup de teatre. “Joan Miró va retirar-se a Palma de Mallorca, sovint anem a la fundació per veure les seves obres i el vam conèixer”, comenta Morey, qui afegeix que les seves pintures, enquadrades en l’estil abstracte, són molt útils a l’hora de despertar l’imaginari.

Gaspar Morey, companyia Baal Dansa

Mira Miró va rebre el premi especial 2018 de l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears i està interpretada per Catalina Carrasco, Gaspar Morey i Aina Pascual.

 

Font: La companyia Baal Dansa apropa l’obra de Joan Miró al públic més menut