La Companyia La Colla, reconeguda amb el Premi Josep Clusa de teatre

Categories General

La companyia de teatre martorellenca La Colla ha sigut una de les guanyadores ex aequo dels Premis Josep Clusa 2021 , organitzats per l’Altre Festival . Es tracta d’un festival que enguany ha reconegut els espectacles, projectes o companyies que treballessin per al benestar i la inclusió de les persones amb o sense problemàtica de salut mental a través les arts escèniques. Tot plegat, com a forma per difondre la realitat de la salut mental des d’una perspectiva positiva i promovent la diversitat i l’accessibilitat en el món artístic.

La Colla va néixer ara fa 10 anys, tot i que està constituïda com a grup de teatre des de en fa dos, i la formen 11 integrants. Va sorgir d’un taller del Club Social Punt de Trobada de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord, per tal de millorar les habilitats socials i comunicatives.

La directora de la companyia, Alícia Zamora, explica que “no deixa de ser un espai comunitari, sense etiquetes, on tots compartim un mateix desig, transformar l’entorn en el que vivim a través del teatre”.

Alicia Zamora, directora de la companyia La Colla

L’elecció dels guanyadors es va decidir el passat dilluns 13, a través d’una trobada entre les tres companyies finalistes als Premis i un jurat extern. En aquesta ocasió, cada companyia va fer cinc cèntims de la seva història i del seu projecte presentat. Dins del grup La Colla, hi van ser presents la directora, Alicia Zamora, i la treballadora social del Club Social Punt de Trobada, Beatriz Vieito.

Quant al premi, Zamora esmentava que “el grup ho ha rebut amb molta alegria i molta força. Estan molt emocionats i pletòrics, perquè encara que tenien opcions, mai pots arribar a pensar que seràs el guanyador. No ens ho esperàvem, realment”.

Alicia Zamora, directora de la companyia La Colla

Després de presentar en aquestes dates un dels projectes pendents -la petita peça per La Marató de TV3-, la companyia La Colla està encara pendent de veure quina serà l’acció que faran conjuntament amb el Club Social Punt de Trobada. “Aquest premi té un import econòmic important i hem de veure cap a on volem enfocar aquests diners en els projectes que ens venen per davant”, apunta Zamora.

A més, a finals del proper juny els membres de la companyia presentaran un taller que voltarà enguany entorn el cabaret i la música.

Font: La Companyia La Colla, reconeguda amb el Premi Josep Clusa de teatre