La companyia teatral La Colla, finalista als Premis Josep Clusa 2021

Categories General

La companyia de teatre martorellenca La Colla és un dels tres projectes finalistes dels Premis Josep Clusa 2021, organitzats per L’Altre Festival. La cita vol reconèixer els espectacles, projecte o companyies que tinguin com a objectiu aconseguir el benestar i la inclusió de les persones amb o sense problemàtica de salut mental a través les arts escèniques, donar a conèixer la realitat de la salut mental des d’una perspectiva positiva, i promoure la diversitat i l’accessibilitat en el món artístic.

La Colla, nascuda fa 10 anys i constituïda en fa dos com a grup de teatre, està formada actualment per 11 integrants. La companyia va sorgir d’un taller del Club Social Punt de Trobada de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord per millorar les habilitats socials i comunicatives. Alguns participants van engrescar-se a assolir el repte de formar el grup per trencar estigmes.

La directora de la companyia La Colla, Alícia Zamora, explica que “no deixa de ser un espai comunitari, sense etiquetes, on tots compartim un mateix desig, transformar l’entorn en el que vivim a través del teatre”.

Alícia Zamora, directora La Colla

“Pensem que estem fent un treball social molt interessant, que mereix ser reconegut. Als nois i noies els fa especial il·lusió, ja que veuen que tenen un espai on importa el que diuen i com ho diuen”, explica la directora. “Interessa parlar de salut mental, posar-la al centre de tot i interpel·lar-nos a nosaltres mateixos sobre els prejudicis que tenim”. S’espera que la resolució dels Premis Josep Clusa arribi abans del proper mes de gener i, durant aquestes setmanes, un jurat independent decidirà quin projecte serà el guanyador.

Alícia Zamora, directora La Colla

La companyia vol posar en marxa diversos projectes els proper mesos. Per La Marató de TV3, que enguany es dedica a la salut mental, representaran una petita peça, juntament amb l’Aula de Teatre de Martorell. “Hem treballat una dinàmica que posa en qüestió a la població sobre les temàtiques que més preocupen en l’àmbit de la salut mental. A més, faran una acció amb el Club Social Punt de Trobada per trencar estigmes i no oblidar els seus orígens, i un projecte teatral que veurà la llum a finals de juny per recaptar fons per als Pallapupes”, menciona Zamora.

Font: La companyia teatral La Colla, finalista als Premis Josep Clusa 2021