L’Ajuntament ofereix suport per descarregar el certificat digital COVID

Categories General

L’Ajuntament de Martorell posa en marxa aquest dimarts un servei d’ajuda per obtenir el certificat digital COVID de la Unió Europea. La voluntat és ajudar a descarregar-se’l a aquelles persones que tinguin dificultats per fer-ho. L’ús del passaport s’ampliarà, finalment, a partir de divendres, quan serà obligatori per entrar als bars, restaurants, gimnasos i residències, a banda de les discoteques i l’oci nocturn, on ja fa setmanes que és vigent.

El servei s’ofereix a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) (c/ Mur, 61) de dilluns a dijous, de 8.00 a 18.00h, i divendres, de 8.00 a 14.00h. També al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (c/Gelida s/n), al Complex Educatiu (c/Josep Tarradellas, 11), i a l’Oficina del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) (plç. de la Vila, 27), de dilluns a dijous, de 9.30 a 13.00h i de 16.30 a 19.15h. Divendres, de 9.30 a 13.30h.

Caldrà presentar el DNI i la targeta sanitària. Les persones que no disposen de targeta sanitària del Sistema de Salut de Catalunya i, per tant, no tenen CIP, podran obtenir el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa amb el seu DNI a través de https://certificatproves.catsalut.gencat.cat/ .

La Generalitat dona uns quants dies de marge a la gent per descarregar-se el certificat digital COVID abans que sigui exigible en aquests espais, tenint en compte que hi ha qui pot necessitar ajuda per fer-ho. El certificat COVID serà exigible a les persones de més de 13 anys. Salut no té previst demanar-lo per accedir a espais exteriors, encara que siguin llocs multitudinaris.

Com obtenir el certificat digital COVID

Podeu trobar-lo a La Meva Salut , dins les seccions Informes i resultats i de Vacunes i certificat COVID digital UE, si heu rebut alguna dosi d’una vacuna contra la COVID-19 aprovada per la Unió Europea: Pfizer/BioNTech, Moderna/Lonza, Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen. A Catalunya no és vàlid fins que no es tenen les dues dosis de la vacuna, una dosi en el cas de J&J/Janssen.

Si fa més de dos mesos que heu rebut un diagnòstic positiu de COVID-19 i heu rebut una dosi de la vacuna, ja que la vostra pauta de vacunació és considera finalitzada. Si encara no esteu vacunats, demaneu dia i hora per a la vacuna a vacunacovidsalut.cat .

En cas que no estigueu vacunats, podeu demanar el certificat de recuperació de la COVID-19. S’us facilita si heu passat la COVID-19 amb una prova diagnòstica PCR positiva que consti al sistema de salut de Catalunya. També podeu sol·licitar el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa (test d’antígens o PCR) que podeu fer-vos en qualsevol dels centres acreditats que trobareu a aquesta pàgina .

Font: L’Ajuntament ofereix suport per descarregar el certificat digital COVID