La comunitat xinesa de Martorell fa una donació de material sanitari per fer front al coronavirus

Categories General

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha rebut aquest dissabte una donació de material sanitari per part de la comunitat xinesa del municipi. Les mascaretes, guants i pots de gel desinfectant recaptats es repartiran als hospitals i residències que estan fent front a la pandèmia del coronavirus.

Com a representant d’aquesta comunitat a Martorell, Wangmin Lin ha explicat que els comerços xinesos del poble han volgut actuar en veure la gravetat de la situació que s’està vivint a l’estat espanyol a causa del Covid-19. “L’Ajuntament va dir que faltaven moltes mascaretes i hem volgut fer una donació per ajudar Martorell, perquè fa molts anys que vivim aquí i és la nostra segona casa”, ha dit.

Wangmin Lin, representant de la comunitat xinesa de Martorell

En la mateixa línia, l’alcalde ha explicat que la comunitat xinesa es va posar en contacte amb el consistori per transmetre un missatge clar: “Volem ajudar-vos”. L’Ajuntament va acceptar de bon grat aquest oferiment i, en només dos dies, els martorellencs d’origen xinès han complert la seva paraula. “Ens han portat material homologat, concretament Equips de Protecció Individual (EPIs)”, ha detallat Fonollosa, que s’ha mostrat molt agraït. A més, ha reconegut que no descarta tornar-los a trucar per demanar més material en cas que sigui necessari.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’entrega de la donació s’ha fet aquest matí davant de l’Ajuntament, seguint totes les mesures de seguretat exigides per evitar contagis de coronavirus.

Més d’un centenar de casos a Martorell

La propagació del coronavirus a Martorell, com a tot arreu, es troba en fase ascendent. Tal com ha explicat l’alcalde, al municipi ja hi ha 102 casos positius, tot i que la gran majoria no corresponen a martorellencs. En aquest sentit, Fonollosa ha recordat que “a Martorell tenim dos hospitals i quatre residències”, fet que fa augmentar les xifres. A més, ha explicat que del total de casos, n’hi ha 45 que s’han detectat a la plantilla de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El batlle també ha detallat que són 28 les persones de Martorell que tenen el virus, “entre personal sanitari, gent que està confinada a casa i gent que està ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu”. D’altra banda, ha explicat que “avui no tenim cap positiu a les residències d’avis”, ja que l’únic cas que es va detectar va ser traslladat a l’hospital i “la resta d’avis no presenten símptomes”. En aquest sentit, ha insistit a remarcar la importància de protegir les persones grans, que “són un col·lectiu de risc”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Finalment, el batlle ha instat a la ciutadania a complir el confinament amb la màxima responsabilitat. Tot i que creu que, en general, s’estan fent les coses bé, no descarta que calgui aplicar mesures més exigents d’ara endavant.

Font: La comunitat xinesa de Martorell fa una donació de material sanitari per fer front al coronavirus