L’Ajuntament revisa i distribueix les donacions de material sanitari per a hospitals i residències

Categories General

L’Ajuntament de Martorell està coordinant la revisió i distribució del material sanitari homologat, procedent de múltiples empreses i particulars que han respost a la crida solidària. Els Equips de Protecció Individual (EPI’s), principalment mascaretes i bates d’un sol ús, s’han repartit avui de manera urgent als centres que més ho necessitaven: la Residència Anoia, Residència Sant Joan de Déu, l’Hospital Sagrat Cor, l’Hospital de Martorell i al Centre per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual Arc de Sant Martí.

Un dia més, l’alcalde Xavier Fonollosa ha volgut agrair a les seves xarxes socials els gests d’humanitat i solidaritat que “demostren l’enorme talla humana de les persones i les empreses de Martorell”. També ha volgut traslladar l’agraïment que li han fet arribar els professionals dels centres sanitaris que “reben aquest escalf com una empenta per seguir endavant. Ells treballen per frenar aquesta epidèmia cada dia, cada hora, exposats amb entrega i dedicació,  i mereixen tot el nostre reconeixement”.

Fonollosa ha explicat que la possibilitat de cosir mascaretes per part de voluntaris està pendent d’aprovació per part del Departament de Salut que ha d’aclarir si aquest material es podrà homologar, i en quines condicions s’ha de produir i entregar. “Sé que moltes persones esteu angoixades a casa pensant en el personal sanitari i voleu ajudar cosint-les, i fer-ho quan abans millor. Us ho agraïm i la vostra feina és molt benvinguda, però encara no tenim l’autorització de les autoritats sanitària per poder-les fabricar amb garanties de seguretat”.

Les persones que vulguin ajudar poden adreçar-se al correu electrònic sap@martorell.cat i al telèfon 937752538 (de dilluns a divendres) i des d’allà es coordinaran els grups de voluntaris per activar-los en el moment que es rebi el vistiplau.

“Seguim fent-ho bé durant aquest cap de setmana. Portem una setmana de confinament i és molt important que aguantem, perquè és la única manera de contenir el coronavirus, ja que té una propagació molt ràpida. Fem-ho per nosaltres mateixos i fem-ho, també, pensant en els col·lectius més vulnerables a aquest virus com les persones grans o els malalts crònics”, ha reblat.

102 persones infectades

El virus segueix en fase ascendent i avui hem de lamentar una mort més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Una persona d’edat avançada, de fora de Martorell. A l’Hospital Sant Joan de Deu hi ha 86 infectats per coronavirus, dels quals 45 són personal sanitari i 41 són pacients ingressats amb positiu (14 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A aquests 86 de l’hospital St Joan de Deu cal sumar 2 positius ingressats al l’hospital del Sagrat Cor i els 14 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu. En total 102 persones infectades de coronavirus de les quals 28 són de Martorell.

Font: L’Ajuntament revisa i distribueix les donacions de material sanitari per a hospitals i residències