La Conselleria de Salut anuncia noves mesures per frenar òmicron

Categories General

La Generalitat ha donat a conèixer aquest vespre l’estratègia per aturar la variant òmicron, que ha duplicat els contagis a pocs dies de les festes de Nadal. Es proposa el tancament de l’oci nocturn, reducció d’aforaments a la restauració, a la cultura, l’esport i el comerç, limitació de les trobades i recuperar el toc de queda nocturn quan la incidència sigui molt elevada. A més d’impulsar la vacunació i fomentar el teletreball.

Algunes mesures queden pendents de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). És el cas del límit de la reunions, a un màxim de 10 persones, tant en interiors com exteriors, i també del toc de queda nocturn, que es vol aplicar des de la 1 a les 6 de la matinada.

El Govern demanarà dimecres autorització al TSJC per poder aplicar aquestes restriccions a partir de la nit de dijous a divendres d’aquesta setmana. En principi, durant 15 dies, tot i que l’executiu podria prorrogar-les. El govern preveu que les altres mesures previstes entrin vigor al mateix temps.

L’oci nocturn tornarà a tancar després d’haver reobert a l’octubre. Fins ara funciona amb accés amb certificat COVID. També es restringeixen els aforaments a la restauració: el 50% a l’interior, però es mantindran al 100% a les terrasses.

A la cultura, el comerç, els gimnasos i l’esport federat, l’aforament quedarà limitat al 70%.

Es demana el teletreball sempre que sigui possible, tant a la funció pública com al sector privat.

La Generalitat assegura que les cavalcades de Reis no perillen, ni tampoc els casals de lleure de Nadal, per facilitar la conciliació, ni l’escola o les universitats.

Dades coronavirus a Martorell

A Martorell, avui hi ha 5 persones de fora i 1 del poble positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 8 persones, 6 de fora de Martorell i 2 de Martorell, ingressades amb positiu de coronavirus. I tenim 200 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui està a 1’50 i el risc de contagi és molt alt. La R, la taxa de reproducció del virus, segueix molt alta, per sobre d’1 i això significa que els contagis creixeran els propers dies.

Hi ha 14 grups escolars a primària afectats pel virus, 1 grup a la Llar d’Infants Pont d’Estels, 3 grups a l’Escola Els Convents, 2 grups a l’Escola José Echegaray, 4 grups a l’Escola La Mercè, 1 grup a l’Escola Lola Anglada, 1 grup a l’Escola Mercè Rodoreda, 1 grup a l’Escola Vicente Aleixandre i 1 grup a l’Escola Juan Ramón Jiménez. A Secundària hi ha un total de 28 alumnes confinats a casa, 12 alumnes de La Mercè, 12 alumnes a l’Institut Joan Oró, 3 a l’Institut Pompeu Fabra i 1 alumne a l’Institut Maria Canela.

Avui no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

Font: La Conselleria de Salut anuncia noves mesures per frenar òmicron