La Creu Roja del Baix Llobregat Nord aconsella i protegeix les persones vulnerables davant el coronavirus

Categories General

La pandèmia del coronavirus està afectant el dia a dia de tota la població, sense excepció. Però hi ha col·lectius que són especialment vulnerables davant del Covid-19: la gent gran, els pacients immunodeprimits i les persones amb malalties prèvies, com problemes respiratoris i cardiovasculars o diabetis. És per això que, des de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, han iniciat una campanya per aconsellar i protegir aquests sectors.

Des de dimarts, dia 10, diversos voluntaris de Creu Roja estan fent trucades “a totes les persones en situació de vulnerabilitat, sobretot gent gran, per explicar què és el coronavirus i donar unes pautes per prevenir-lo”, tal com explica la referent tècnica de l’entitat al Baix Llobregat Nord, Griselda Sanahuja.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de Creu Roja Baix Llobregat Nord

En aquestes converses, el personal voluntari de Creu Roja ofereix les recomanacions que els arriben des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Principalment, intenten transmetre tranquil·litat a les persones vulnerables i, si parlen amb algú que està constipat, li fan “un test per valorar quina és la seva situació, per tal de no saturar els ambulatoris i els hospitals”, diu Sanahuja. A més, també els recorden els consells “de rentar-se les mans, tenir una bona higiene i menjar correctament”, entre d’altres.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de Creu Roja Baix Llobregat Nord

La Creu Roja apel·la la societat per protegir la gent gran

A més de mantenir les trucades per informar i ajudar les persones vulnerables, Creu Roja també ha fet un comunicat per demanar la corresponsabilitat de la ciutadania a l’hora de protegir aquests col·lectius. Des de l’entitat, demanen que “les famílies, amistats i persones que hi tinguin relació directa restringeixin tant com puguin l’accés als domicilis de persones grans, accentuïn les normes higièniques i evitin de fer visites que no siguin estrictament imprescindibles”.

L’objectiu d’aquesta petició és evitar els contagis d’aquestes persones, a les quals el Covid-19 pot afectar de forma especialment greu. En total, Creu Roja preveu atendre més de 45.000 a tot Catalunya.

D’altra banda, en el mateix text s’explica que “s’estan reforçant les normes higièniques i de prevenció als centres de distribució d’aliments, de persones sense sostre o d’acollida per a refugiats i menors estrangers”.

 

Font: La Creu Roja del Baix Llobregat Nord aconsella i protegeix les persones vulnerables davant el coronavirus