L’alcalde informa que ja són tretze els casos de coronavirus confirmats a Martorell

Categories General

Els casos de coronavirus detectats a Martorell han augmentat a tretze, segons les últimes dades. Es tracta de set membres del personal sanitari i dos pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu, un usuari i un treballador de la Residència Sant Joan de Déu i dues persones de la població.

Tal com ha detallat l’alcalde Xavier Fonollosa aquest diumenge, els casos detectats a la plantilla de l’hospital corresponen a  “tres metges, una infermera, un auxiliar de clínica i un portalliteres”, tots ells actualment confinats. No obstant això, Fonollosa ha destacat que “entre una vintena i una trentena de membres del personal sanitari que estaven aïllats, a l’espera de fer-se les proves, han donat negatiu i s’han reincorporat al servei”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pel que fa als dos casos nous detectats a la Residència Sant Joan de Déu, el batlle ha explicat que “s’està seguint un protocol més estricte per a residències de gent gran”. Tant l’usuari com el membre de la plantilla estan aïllats, de la mateixa manera que ho estan els pacients de l’hospital i els dos veïns que han donat positiu.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Tot i que l’alcalde ha reconegut que tretze “ja comença a ser un nombre important”, ha volgut recordar que “a Martorell tenim un hospital comarcal”, de manera que molts dels casos detectats no són habitants del municipi.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Sobre la compareixença d’ahir al vespre del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Fonollosa ha posat l’accent en la restricció de moviments per tal d’evitar el contacte personal per frenar la propagació del coronavirus. En aquest sentit, ha admès que, a parer seu, la major part de la població està actuant amb responsabilitat.

Font: L’alcalde informa que ja són tretze els casos de coronavirus confirmats a Martorell