‘La dona del tercer segona’, finalista del Premi BBVA, es podrà veure a Martorell

Categories General

La 22a edició del Premi BBVA de Teatre ha tornat a batre el rècord amb 121 propostes teatrals presentades procedents de companyies professionals. Els projectes que el jurat ha seleccionat com a finalistes són: El gegant del Pi de la Cia. Cassandra Projectes Artístics SL; El bon policia de la Cia. El Maldà; Viatge d’hivern de la Cia. Cassandra Projectes Artístics SL, i La dona del tercer segona de la Cia. Monday Theater SL, que es representarà a Martorell el 30 de setembre.

El Premi BBVA de Teatre 2023, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA. És una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Durant el mes de setembre, els quatre espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre 2023 es representaran a diversos teatres de Catalunya. La dona del tercer segona de la Cia. Monday Theater SL es podrà veure el 30 de setembre a El Foment de Martorell.

La dona del tercer segona és un monòleg. Una dona parla als seus veïns, i els demana un favor incòmode, difícil de concedir. Àurea Márquez protagonitza la història d’una dona de cinquanta anys, carnissera de professió, que viu amb el seu fill, i avui s’explica davant de la seva comunitat de veïns. Explica un fet relacionat amb les malalties mentals i amb l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna.

El gegant del Pi de la Cia. Cassandra Projectes Artístics SL es podrà veure el 22 de setembre al Teatre Principal de Valls. El bon policia de la Cia. El Maldà el 24 de setembre al Teatre Municipal de Manlleu i El Viatge d’hivern de la Cia. Cassandra Projectes Artístics SL el 29 de setembre a l’Ateneu de Tàrrega.

L’obra guardonada amb el Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral 2023 serà premiada amb una gira valorada en 20.000 euros. L’espectacle guanyador es programarà en diferents teatres de Catalunya, incloent la participació al festival Temporada Alta. El 30 d’octubre tindrà lloc la gala de lliurament de premis a L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

En el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció dels espectacles finalistes.

El jurat d’aquesta 22a edició està format per: Iria Roig, actriu i representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC); Ernest Villegas, actor; Marta Marco, actriu; Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida de Vic; Laura Iglesias, representant del festival Temporada Alta, i Joan Roura, director del Premi BBVA de Teatre.

Font: ‘La dona del tercer segona’, finalista del Premi BBVA, es podrà veure a Martorell