La família Gil Llopart ha guanyat la mona gegant de Caramelles de Martorell 2023

Categories General

Els Gil Llopart s’han endut la mona de Caramelles 2023 amb el número 0064 de la rifa, que es correspon amb les darreres 4 xifres del premi de l’ONCE del passat dijous. La família caramellaire ha guanyat el dolç de Pasqua que ha cuinat la Pastisseria Artigues i una figura que replica la guardiola del Patufet de la il·lustradora catalana Pilarín Bayés, fet pels xocolaters de Simon  Coll.

En acabar les cantades de les Caramelles que s’han allargat durant tot el matí, els guanyadors, d’arrelada tradició caramellaire, han rebut la mona a la plaça de la Vila. Rosalia Gil ha explicat que “fa molts anys que havia cantat Caramelles, i m’ha fet molta il·lusió que em toqués la mona, perquè som una família molt àmplia i tots podrem llepar una mica. El número que ha tocat és el 0064 i el tenia jo, però ja que la meva fillola, Cristina Córcoles, estava aquí, li l’he entregada a ella”.

Rosalia Gil, portaveu de la família guanyadora de la mona de Caramelles

El grup de músics i cantaires de les Caramelles 2023 han sumat una quarantena de persones que han fet el recorregut per la Vila, amb un itinerari que ha portat aquesta tradició pasqüera pels diferents barris de Martorell. “Hem començat per la plaça de l’Església, hem seguit pel barri Rosanes, després hem anat al barri Font de la Mina, al Pont del Diable i d’allà hem anat a l’Església Crist Salvador, per esperar que la gent sortís de missa per cantar-los les tres cançons de Caramelles d’enguany. Més tard, hem passat pels pisos de la CNS i d’aquí de nou a la plaça de l’Església, i acabarem a la plaça de la Vila on ens reunirem amb les autoritats”, ha explicat Mercè Miró, codirectora musical de Caramelles.

A més, els caramellaires han volgut tenir en compte totes les zones de Martorell i, així, “demà, farem el recorregut per la part nova del nostre poble, i en acabar, anirem al Centre Cultural on tots els cantaires participaran d’un sorteig, i tothom tindrà un petit obsequi”, afirma Miró.

Mercè Miró, codirectora musical de Caramelles

Les cançons que s’han interpretat aquest any han estat Caramelles al carrer , una adaptació de Cultura al carrer del grup Ambauka; un arranjament del senzill Torno a ser jo d’Oques Grasses, dut a terme per El Cant de les Ofèlies Band, i titulat Caramelles sóc jo , i, per últim, els músics i cantaires han interpretat Som-hi tots , una versió de La Delegada del grup Macedonia.

Font: La família Gil Llopart ha guanyat la mona gegant de Caramelles de Martorell 2023