La festa d’inici de les caramelles “rescata” el Met i la Queta en un divertit ‘Scape Room’

Categories General

Caramelles de Martorell s’ha posat en marxa aquest dissabte amb la festa de benvinguda, que enguany ha canviat d’escenari i s’ha traslladat a l’Espai Jove, al Centre Cultural. La junta de l’associació ha dissenyat per al prop d’un centenar de participants un ‘Scape Room’ familiar. El joc tenia per objectiu trobar els personatges caramellaires del Met i la Queta en una hora, seguint pistes i resolent enigmes distribuïts per tot l’edifici.

El Met i la Queta han desaparegut i ningú sap on són. L’únic que se sap és que algú a qui no agraden les caramelles els ha segrestat. I que, si no se’ls troba en una hora, desapareixeran, i amb ells, el tradicionals cants de Pasqua. Però encara hi ha esperança: una última opció de recuperar-los. Per a fer-la possible, cal trobar el lloc on són tancats, i l’única pista és un paper amagat en una caixa tancada amb clau. Aquesta clau és dins d’una bomba de sabó, que cal desfer exclusivament amb un líquid màgic amagat dins d’una garrafa que tampoc se sap del cert on és.

Urko Ellakuria, membre de Caramelles de Martorell, explica el greuge que acaben de viure els caramellaires i quin tipus de probes han hagut de resoldre els participants per recuperar el Met i la Queta:

Urko Ellakuria, membre de Caramelles de Martorell

Tothom s’han distribuït en petits grups i ha recorregut l’edifici per trobar pistes i desxifrar els enigmes que portin a obrir la caixa que amagava el paper que desvetllava l’amagatall dels dos capgrossos de les caramelles. Ellakuria explica que, per a elaborar tot l’Scape Room’ s’ha fet servir molt de material de l’entitat: panells de fotografies de l’exposició dels 75 anys, cartells, els cubs puzzle fets fa quatre anys coincidint amb els 25 anys de La Marató de TV3, pentagrames amb les cançons de Pasqua, imans, peces de roba i un bagul, que ha estat el punt de partida del joc.

Urko Ellakuria, membre de Caramelles de Martorell

Dissabte vinent comencen els assajos

Recuperats el Met i la Queta, els caramellaires ja són a punt per començar els assajos, que es faran durant quatre dissabtes -els dies 14, 21 i 28 de març i el 4 d’abril- a l’Esplai de la Gent Gran de La Vila, de 18.00 a 19.00h. La presidenta de Caramelles de Martorell, Anna Gil, recorda que “tothom hi és convidat a participar-hi” en un any especial per a l’entitat, que celebra en 90è aniversari.

Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell

Les dues cantades es faran el matí del diumenge 12 d’abril -a La Vila- i el dilluns 13 d’abril a la resta de barris martorellencs.

Font: La festa d’inici de les caramelles “rescata” el Met i la Queta en un divertit ‘Scape Room’